Ingezonden persbericht


Persbericht

20 januari 2004

Cartesis benadrukt belang van nauwere samenwerking tussen Finance en IT

~ Nieuwe white paper Cartesis kaart rol CIO aan in nieuwe financiële omgeving ~

Samenwerking tussen de CFO en de CIO is de sleutel tot een succesvolle implementatie van systemen, die ingezet worden voor effectieve bedrijfsrapportage en -evaluatie. Dit wordt geconcludeerd in een nieuwe white paper van busines performance management (BPM) specialist, Cartesis.

De paper schetst de nieuwe uitdagingen, waarmee financiële afdelingen van grote multinationals te maken krijgen in hun zoektocht naar een oplossing voor de extra werkdruk, die veroorzaakt wordt door recente veranderingen in regelgevingen en het financiële en economische klimaat.

In het rapport wordt geconcludeerd dat een CFO de support van de CIO nodig heeft en nauw met hem moet samenwerken, als hij de organisatie op tijd en nauwkeurig wil kunnen informeren. Dit is vooral van belang wanneer het gaat om het selecteren van nieuwe systemen voor rapportage- en analysewerkzaamheden.

Omdat de IT afdeling nieuwe financiële en boekhoudstandaarden moet gaan ondersteunen, moet de CIO nu eigenlijk al kunnen voldoen aan de belangrijkste vereisten van de CFO.

Onder deze vereisten vallen: het kunnen beschikken over een complete BPM oplossing, die geïntegreerd kan worden met bestaande systemen, de behoefte om te kunnen voldoen aan de veranderende regelgevingen en de vraag naar wereldwijd beschikbare oplossingen.

"Terwijl de rol van de CFO zeker aan het veranderen is en steeds zwaarder wordt, moeten bedrijven ook niet vergeten welke cruciale rol de IT afdeling heeft in het doeltreffend verlopen van BPM processen", zei Hans Zuijdendorp, Managing Director bij Cartesis Nederland.

"CIO's moeten vanaf het begin worden betrokken bij de selectie van nieuwe systemen, omdat zij een waardevolle rol vervullen in het beoordelen van de invloed die de systemen krijgen op de netwerk infrastructuur, de legacy systemen, het benodigd aantal manuren, de total cost of ownership (TCO), schaalbaarheid en ondersteuning van de rest van de organisatie," vervolgt hij. "Finance en IT moeten nauw samenwerken om ervoor te zorgen dat de effectiviteit van elke nieuwe BPM oplossing gemaximaliseerd wordt - dit zou voor iedere organisatie het uiteindelijke doel moeten zijn."

Een gratis exemplaar van de white paper getiteld "Meeting CFO Demands at Global Organizations: A CIO Perspective on Evaluating BPM Solutions" kunt u downloaden van: http://www.cartesis.com.

(370 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis biedt CFO's een unieke business performance management oplossing, die hen in staat stelt duidelijk het verhaal achter de cijfers te vertellen. Toonaangevende multinationals over de hele wereld vertrouwen op Cartesis softwaretoepassingen om een volledig beeld van hun prestaties te verkrijgen en deze gedetailleerde informatie voor zowel interne als externe belanghebbenden beschikbaar te maken. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Norwalk, CT, Parijs, Tokyo en Utrecht. Cartesis producten bieden multinationals de analytische capaciteit en de flexibiliteit die ze nodig hebben om op de snelle veranderingen in hun markt in te kunnen spelen. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 en meer dan 30% van de Financial Times European 100 gebruiken Cartesis oplossingen om de best mogelijke controle over hun financiële informatie en processen te houden.