Gemeente Berkel en Rodenrijs


Ontwerpen Dorpsschool Westpolder tentoongesteld

Bij een besloten ideeënprijsvraag, die is uitgeschreven door het college van Burgemeester en Wethouders, is aan vier geselecteerde architectenbureau´s gevraagd om hun visie op de eerste school in Westpolder met een dorpskarakter vorm te geven. Het gaat om in totaal 20 lokalen met 2 speellokalen en alle overige benodigde ruimten. Het relatief grote aantal lokalen in relatie tot een dorpskarakter geeft al aan hoe lastig die opgave is.

Vanaf 19 januari a.s. worden in de hal van het gemeentehuis de vier ontwerpen tentoongesteld die zijn ingediend door verschillende architectenbureau´s. De ingezonden ontwerpen zijn anoniem, dat wil zeggen onder motto ingeleverd.

Vakjury
Een vakjury, bestaande uit een onderwijskundige die is voorgedragen door de schoolbesturen, een architect en de stedenbouwkundig supervisor van de gemeente Berkel en Rodenrijs, beslist welk architectenbureau de prijsvraag wint en brengt vervolgens een advies uit aan B&W over de verdere uitwerking van een ontwerp voor deze school.

Geef uw mening!
U bent van harte welkom om de vier ontwerpen te komen bekijken en de bijbehorende motto´s te lezen om een indruk te krijgen van de verschillende mogelijkheden voor het realiseren van een basisschool in Westpolder.
Bezoekers van de tentoonstelling kunnen raden welk architectenbureau achter welke inzending zit. Eind januari wordt de architect met het winnende ontwerp bekend gemaakt.
Onder de goede raders worden drie flessen wijn verloot. Wij zien u graag.


Laatste wijziging: 20 januari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs