Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 20-01-04

Meppel 20-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

190 boete voor alcohol
EMMEN - Maandagavond reed een 29-jarige Emmenaar met zijn auto over de Odoornerweg terwijl hij had gedronken. De ademtest bleef staan op 270, wat een boete oplevert van 190.

Woninginbraken
ANNEN - Maandagavond is ingebroken in vier woningen. Aan de Hofakkers is geld gestolen uit de woning van een 46-jarige man. De dader kwam binnen via de schuifpui. Van een andere woning in deze straat werd de achterdeur opengebroken. Doordat de alarminstallatie in werking trad, ging de dader er vandoor. Dat is tegen 20.00 uur geweest. De 68-jarige bewoner mist dus niets.
Aan de Ronkelskamp is een garagedeur opengebroken. De dader kon echter niet de woning binnenkomen zodat het alleen hierbij bleef. Iets verderop in de Ronkelskamp lukte het wel. Daar werd een raam opengebroken en de dader slaagde erin om geld te pakken. De 64-jarige bewoner merkte de inbraak rond 23.00 uur bij thuiskomst.

Jongens met vuurwapen aangehouden na bedreiging ASSEN - Maandagmiddag werden surveillerende agenten aangesproken door een 19-jarige Assenaar. Hij vertelde zojuist te zijn bedreigd met een vuurwapen dat op zijn hoofd was gezet. Ook had hij klappen gehad. Na een zoekactie in de omgeving wees hij de twee daders aan. Die werden door de agenten aangehouden. Een van hen had een pistool bij zich. De twee, jongemannen uit Assen van 17 en 18 jaar oud, zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na bedreiging
HOOGEVEEN - Maandagavond kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Van der Veenstraat. Ter plekke bleek dat niet het geval, maar was een 41-jarige man met de dood bedreigd door een 49-jarige plaatsgenoot. Beide hebben het al eerder met elkaar aan de stok gehad waarbij de een de ander met een mes had gestoken. De 49-jarige verdachte werd later na een zoekactie in de omgeving van zijn woning aangetroffen en aangehouden. Hij is voor een nader onderzoek ingesloten.

Man met openstaande boetes van de weg geplukt
EMMEN - Maandagmiddag werd op de Nieuw Amsterdamsestraat een 34-jarige man uit Nieuw Weerdinge gecontroleerd. Hij had nog voor ruim 500 aan boetes openstaan. Zijn auto is achter het bureau geplaatst en na betaling van de boetes kreeg hij later op de middag zijn auto weer terug.

Ernest Zinsmeyer 06 22662875 (Ramona Venema verzorgt de middagberichten)