Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 januari 2004

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt voetganger aan die daarbij gewond raakt

Almelo

Op maandag 19 januari omstreeks 17.22 uur rijdt een 25-jarige Almelose automobiliste over de Havezathe. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats steekt plotseling een 51-jarige Almeloër over. De automobiliste kan niet meer voorkomen dat zij de man aanrijdt. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (bps: 04-007555

Snorfietsster aangereden en gewond

Automobilist rijdt snorfietsster aan die daarbij gewond raakt

Almelo

Op maandag 19 januari omstreeks 18.25 uur rijdt een 57-jarige Almelose automobilist over de Bornerbroeksestraat en nadert de kruising met de Ambachtstraat (voorrangsweg). Hij rijdt de kruising op en verleent daarbij geen voorrang aan een voor hem van links naderende snorfietsster, een 40-jarige Almelose. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-007567)

Eenzijdig ongeval met letsel

Bromfietsster rijdt tegen geparkeerde bestelbus en raakt gewond

Almelo

Op maandag 19 januari omstreeks 07.51 uur rijdt een 16-jarige bromfietsster uit Wierden over het Bedrijvenpark Twente. Het regent en het zicht is slecht. Zij ziet daardoor niet dat er rechts een bestelbus staat geparkeerd en rijdt ertegenaan. Ze is met een gebroken arm naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-007189)

Aanrijding met letsel

Bromfietser rijdt voetgangster aan die daarbij gewond raakt

Hengelo

Op maandag 19 januari omstreeks 07.21 uur rijdt een 17-jarige bromfietser uit Saasveld over het fietspad van de Deurningerstraat. Het is nog donker en het regent, waardoor het zicht slecht is. Ter hoogte van de Brouwertsweg loopt een 49-jarige Hengelose vrouw over het fietspad. Zij heeft donkere kleding aan. De vrouw merkt de bromfietser niet op en de bromfietser ziet de vrouw niet, waardoor hij haar aanrijdt. De vrouw is met knieletsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-007169)

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster verleent geen voorrang aan automobilist en wordt aangereden

Hengelo

Op maandag 19 januari omstreeks 08.10 uur rijdt een 14-jarige Hengelose op haar fiets over de Hertzogweg. Zij wil op de kruising met de Oude Molenweg rechtdoor en haalt daarbij de stilstaande auto's voor haar links in. Een 37-jarige automobilist rijdt over de Oude Molenweg en wil op de kruising links af, de Hertzogweg inrijden. Hij komt daarbij in aanrijding met de 14-jarige fietsster. Het meisje wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-007176

Aanrijding met letsel

Auto belandt in de sloot nadat hij aanrijding had veroorzaakt

Agelo

Op maandag 19 januari omstreeks 13.34 uur rijdt een 63-jarige Almelose automobilist over de Wolfsbergweg. Hij rijdt vervolgens de kruising met de Nijenkampsweg op en verleent daarbij geen voorrang aan een 31-jarige automobiliste uit Rossum, die op de Nijenkampsweg rijdt. Door de klap van de aanrijding belandt de 63-jarige met zijn auto op de kop in een sloot. De 31-jarige komt met haar auto tegen een boom tot stilstand. Beiden zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De auto's zijn zwaar beschadigd afgesleept. (bps: 04-007444)

Automobilist rijdt na aanrijding door

Een fietsster wordt aangereden en raakt gewond. Automobilist rijdt door

Borne

Op maandag 19 januari verschijnt een 63-jarige vrouw uit Borne aan het politiebureau. Zij meldt dat zij op woensdag 14 januari omstreeks 18.35 uur fietste op de Seringenstraat, waar deze overgaat op de Deldensestraat. Vanuit de richting Delden naderde een auto, welke haar geen voorrang verleende. De auto reed haar aan, waardoor ze kwam te vallen. Ze liep hierdoor een blauw oog en diverse kneuzingen op. De veroorzaker reed na de aanrijding door zonder dat zijn identiteit bekend was. Een onbekend gebleven getuige bekommerde zich even over de vrouw. De politie roept deze en eventuele andere getuigen op zich te melden. (bps: 04-007343)

Fietser aangereden

Fietser steekt de rijbaan over, veroorzaakt aanrijding en raakt gewond

Oldenzaal

Op dinsdag 20 januari omstreeks 08.26 uur rijdt een 17-jarige Hengelose fietser over de Hengelosestraat, parallel aan de Ossenmaatstraat. Bij de oversteekplaats steekt de fietser de Ossenmaatstraat over om zijn weg over de Hengelosestraat te vervolgen. Hij fietst daarbij tussen de langzaam rijdende auto's op de rechter rijstrook van de Ossenmaatstraat door en verleent geen voorrang aan de voor hem van links over de linker rijstrook naderende 36-jarige automobilist uit Hengevelde. De fietser wordt geschept door de auto en raakt gewond. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-007667)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --