Politie Flevoland

Overval automatenhal

Lelystad 20-01-2004 - De speelautomatenhal Magic Apple aan de Middendreef is dinsdagmorgen overvallen door drie mannen.

Twee interieurverzorgsters waren omstreeks 06.25 uur in het pand aan het werk, toen er plotseling drie gemaskerde mannen achter hen stonden. Vermoedelijk was ten minste een van de mannen gewapend met een vuurwapen. De vrouwen moesten op de grond gaan liggen, werden aan de handen geboeid en kregen een plastic zak over het hoofd. Dit alles verliep rustig. De daders zijn ongeveer 20 minuten binnen geweest en verdwenen in een witte Opel Kadett. Deze auto is later op de dag buiten Lelystad op het Larserpad aangetroffen. De daders hebben twee kluisjes meegenomen.

Een der slachtoffers wist zich omstreeks 06.50 uur te bevrijden en kon alarm slaan. De slachtoffers zijn niet gewond geraakt, maar wel zwaar aangeslagen. Bureao Slachtofferhulp is ingeschakeld.

De politie zoekt getuigen, die dinsdagmorgen iets verdachts hebben gezien aan de achterzijde van het pand van Magic Apple aan de Middendreef of op het Larserpad. Vooral treinreizigers, die vanmorgen vanaf station Lelystad zijn vertrokken, kunnen mogelijk iets gezien hebben. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche van Lelystad West (0900-8844).