Politie Zuid-Holland-Zuid

20/01 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

20-01-2004 - Persberichten District II

BEROVING
ALBLASSERDAM- Een 68-jarige vrouw uit Alblasserdam is beroofd. De vrouw liep op maandagavond 20 januari de Lindelaan in. Plotseling kwam een voor haar onbekende man en rukte haar tas van haar schouder. De vrouw viel op straat en bezeerde haar arm. Toen de vrouw om hulp gilde, kwam iemand aangelopen. Deze vrouw bracht het slachtoffer naar haar een woning van een kennis in de Lindelaan. De vrouw deed later aangifte bij de politie.

RIJBEWIJS KWIJT
PAPENDRECHT-Een 53-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed in de nacht van maandag op dinsdag 20 januari over de Kattestaart. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ZWAARGEWOND
GORINCHEM- Een 40-jarige man uit Tiel is zwaargewond geraakt tijdens een verkeersongeval. De man reed op maandagavond 19 januari over de A15 vanuit de richting van Gorinchem. Door de grote hoeveelheid regenwater op het wegdek verloor de man de macht over het stuur. Hij botste tegen de middenbermgeleiding en kwam in de rechterberm tot stilstand. Vervolgens werd de man uit de auto geslingerd. Hij kwam 15 meter verder achter zijn voertuig aan de overzijde van een sloot in het gras terecht. Politie, brandweer en passanten tilden het slachtoffer over de sloot heen. De man werd met ernstig letsel aan onder andere hoofd en heup overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

INBRAAK IN BEDRIJF
PAPENDRECHT-In een winkel aan de Brederodelaan is ingebroken. In de nacht van maandag op dinsdag 20 januari werd een ruit ingegooid. Vervolgens werd een computer gestolen.