Gemeente Maassluis

Persberichten

20-1-2004

Milieucontroles in Maassluis

In het laatste kwartaal van 2003 zijn er bij de milieu-inspecteur van de gemeente Maassluis diverse klachten gemeld over vervuiling van de woonomgeving.

Een groot deel van de klachten heeft betrekking op het verkeerd gebruik van de huisvuilcontainers en het buiten zetten van grof huisvuil zonder afspraak. Het verkeerd omgaan met huisvuil leidt regelmatig tot veel zwerfvuil en rommel op de straat, het trottoir en in het openbaar groen. 24 keer heeft de Maassluise milieu-inspecteur proces-verbaal opgemaakt terzake het niet juist aanbieden van afval of grof vuil. Daarnaast kregen ook nog eens 8 inwoners een rekening van de reinigingsdienst gepresenteerd voor het verwijderen van niet aangemeld grof vuil. Het is voor alle Maassluizers van belang om op de juiste wijze om te gaan met het huisvuil, de huisvuilcontainers alleen te gebruiken voor huisvuil dat in zakken kan en afval dat er niet in hoort naar de Milieustraat te brengen of, na een telefonische afspraak met de reinigingsdienst, als grof vuil te laten ophalen. Inwoners van Maassluis kunnen gratis diverse soorten afval zelf wegbrengen naar de Milieustraat aan de Heldringstraat 6. De Milieustraat is zes dagen per week geopend, op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.30 uur, op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Met vragen over de inzameling van afval of voor het maken van een afspraak voor het laten ophalen van grof vuil, kan men contact opnemen met de reinigingsdienst, telefoon 010-5916741.

Een inwoner van Maassluis heeft in de afgelopen periode een proces-verbaal gekregen voor het achterlaten van grofvuil bij de Milieustraat terwijl het depot gesloten was. Tegen een schildersbedrijf uit Maassluis werd proces-verbaal opgemaakt omdat dit bedrijf diverse emmers spachtelputz en ander verfmateriaal had gedumpt in de inzamelcontainers aan de Heldringstraat. Door een getuige werd het kenteken en naam van het schildersbedrijf genoteerd.

Naar aanleiding van een openbare kennisgeving van bestuursdwang over caravans en aanhangwagens op de openbare weg, zijn van gemeentewege drie aanhangwagens en één caravan van de openbare weg verwijderd en opgeslagen op het terrein van de gemeente Maassluis..

Honden uitlaten
Ook zijn er diverse hondeneigenaren aangesproken op het uitlaten van een hond op een niet door het gemeentebestuur aangewezen plaats. Het betrof hier onder andere het park Sparrendal, het Stadsmolenpark achter DriemaasHave, het park Dr. A Schweitzerdreef, het park bij de Van Beethovenlaan en het Wipperspark. Een hond mag volgens de Milieuverordening van de gemeente Maassluis alleen poepen in de heesterbeplantingen, grasbermen, in de goot of langs de kant van de rijweg en in door het gemeentebestuur aangewezen uitlaatgebieden. In deze gebieden mag de hond zijn behoefte doen en hoeft de baas het niet op te ruimen. Op alle andere plaatsen moet de baas de uitwerpselen van de hond wél zelf opruimen. En op sommige plaatsen, zoals bijvoorbeeld speelplaatsen en speelvelden, mag de hond helemaal niet komen. Wie zich niet houdt aan de regels met betrekking tot de uitlaatplaatsen voor honden loopt de kans een boete van 30,-- te krijgen.