Ingezonden persbericht


PSINet Europe benoemt nieuwe Managing Director voor Nederlands hoofdkantoor

Amsterdam, 20 januari 2004 - PSINet Europe heeft Sander Scholten aangesteld als Managing Director van PSINet Netherlands B.V. Scholten is in deze functie verantwoordelijk voor de verdere groei van PSINet Netherlands B.V. in de managed services-markt. PSINet Europe is in het vierde kwartaal van 2003 EBITDA-positief geworden conform de prognoses. Hierdoor kan Scholten zich volledig richten op het verder realiseren van de omzet- en winstgroei via de introductie van nieuwe diensten, het verdiepen van de allianties en partnerships en de extra focus op klanttevredenheid.

Scholten heeft meer dan 15 jaar ervaring in de ICT-markt. In deze periode heeft hij diverse commerciële posities bekleed en directie-ervaring opgebouwd. Hij startte zijn sales- en marketingcarrière bij IBM. Daar richtte hij zich op de directe en indirecte verkoop, alsmede het realiseren van prijsafspraken en contractuele afspraken voor deals op het gebied van systeemintegratie. Vervolgens heeft Scholten als Director for Enterprise Solutions and Services voor Compaq in Nederland strategische allianties opgezet met onder andere SAP, Baan, Microsoft en Oracle en heeft hij zorggedragen voor de verkoop van producten en diensten op het gebied van servers, storage en diverse applicaties. Voordat Scholten in dienst trad bij PSINet Netherlands B.V., was hij Divisie Directeur bij Syntegra, alwaar hij verantwoordelijk was voor het salesteam, business development, marketing en het leveren van alle technische infrastructuuroplossingen.

Scholten heeft in zijn werkverleden veel kennis en een groot netwerk opgebouwd in de business-to-businessmarkt, zowel bij klanten als bij partners. Daarnaast is hij vertrouwd met directiefuncties en leidinggeven. Met deze achtergrond is hij voor PSINet Netherlands B.V. de geschikte kandidaat om de sterke positie van de organisatie verder uit te bouwen.

Scholten ziet het als een uitdaging om de toekomstige groei van PSINet Netherlands B.V. te bewerkstelligen. 'Ik zie voor de komende jaren een gezonde groei voor PSINet Netherlands B.V. Omdat het een gedreven organisatie is met veel expertise aan boord, die zich richt op een groeiende behoefte aan managed services in de consoliderende ICT-markt. De karakteristieken van reeds volwassen markten gaan ook voor de ICT-markt gelden. ICT is immers een onlosmakelijk onderdeel van ieder bedrijfsproces geworden en wordt daarmee ook volgens business-as-usualprincipes beoordeeld.' Volgens Scholten moet je ervoor kiezen om met partners en klanten te werken die bij de aard en omvang van je organisatie passen. 'De basis hiervoor is goed naar je klanten en partners te luisteren, zij vertellen immers precies wat ze willen. Vervolgens moet je je als organisatie waarmaken en dus nakomen wat je hebt afgesproken. Ten slotte moet je als organisatie excelleren, op basis van deze informatie kan je je concurrentie voor zijn'.


- EINDE -

Over PSINET Europe
PSINet Europe BV is een toonaangevende leverancier van geavanceerde IP-oplossingen voor de zakelijke markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van complexe en hoogwaardige internetoplossingen, die volledig kunnen worden beheerd, voor grote en middelgrote Europese bedrijven. Het portfolio van PSINet Europe wordt compleet gemaakt door een eigen en onafhankelijk beheerd IP-netwerk. Daarnaast beschikt PSINet Europe over zes state-of-the-art hosting centers in de belangrijkste financiële centra in Europa.

PSINet Europe is volledig eigendom van Israel Corporation (www.israelcorp.com).

Meer informatie over PSINet Europe is te vinden op www.psineteurope.nl of ga naar de perssectie op www.psineteurope.com/press/press_room.html.