1e persbericht van dinsdag 20 januari 2004

Eindhoven 20-01-2004 - Berichten uit de regio

Den Haag: Aanhouding vrachtautodieven

Zondagavond omstreeks 21.28 uur zijn in Den Haag twee Eindhovenaren van 22 en 26 jaar, een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 24-jarige inwoner van Den Haag aangehouden. Zij reden in een vrachtauto die in de nacht van zaterdag op zondag vanaf de Vuurvlinderstraat in Eindhoven is weggenomen. De verdachten zijn voor onderzoek inverzekering gesteld en overgedragen aan de politie Eindhoven. De vrachtauto is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

Een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is maandagavond om 20.40 uur op de Wielen aangehouden. Bewakingspersoneel had gezien dat de man in een personenauto had ingebroken. De verdachte werd door hen aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Maandagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Veldmaarschalk Montgomerylaan en de Winston Churchilllaan vijf bestuurders bekeurd voor het rijden door rood licht, een bromfietser kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm, een voor het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs, een voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en een voor het niet voeren van een gele plaat.

Eindhoven: Man valt ex-vrouw lastig

In de wijk Gestel is dinsdagochtend rond 5.10 uur een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man zou die avond en nacht zijn ex-vrouw hebben lastig gevallen. De man belde telkens aan bij haar woning en bleef in de buurt van haar woning rondhangen. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aarle Rixtel: Snelheidscontrole

Op de Bakelseweg zijn maandag tussen 14.30 en 16.30 uur 606 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 29 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 118 km/u.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

Op de Oranjelaan zijn maandag tussen 10.50 en 12.25 uur 907 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 84 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u.

Budel: Auto in de sloot

Aan de Broekkant trof de politie dinsdagochtend rond 3.15 uur een auto in de sloot aan. De 32-jarige automobilist uit Budel was inmiddels naar huis gelopen. Hij werd thuis in dronken staat aangetroffen. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 2,20 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Portemonnee uit woning weggenomen

Uit een woning aan de Hogeweg is maandag tussen 12.30 en 18.15 uur een portemonnee met ongeveer 50 Euro en diverse pasjes gestolen. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader in de woning is gekomen.

Eersel: Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Op de Oirschotsedijk is maandagavond omstreeks 21.00 uur een 24-jarige automobilist bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn bestelauto over de Oirschotsedijk en raakte in een bocht, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur kwijt, reed door de berm en kwam in de sloot tot stilstand. De man liep hierbij enkele gekneusde ribben en een hersenschudding op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Verdachte met katapult en amfetamine aangehouden

Op een parkeerplaats aan de A67 is maandagavond rond 20.50 uur een 30-jarige man uit Waalre aangehouden. Tijdens een routinecontrole van de Douane werden bij de man in de auto een katapult en zakje met ongeveer een 0,5 gram amfetamine aangetroffen. Verder onderzoek in de auto leverde nog een aantal plastic flacons met een nog onbekende substantie op. De inhoud hiervan wordt nader onderzocht. De Douane heeft de verdachte voor het verdere onderzoek overgedragen aan Politie Brabant Zuid-Oost, waar hij de cel in is gegaan.

Oirschot: Overlastbezorger onder hevig verzet aangehouden

Na een overlastmelding dat op de Koestraat een man in een hal lag stelde de politie dinsdagochtend een onderzoek in. Op de Koestraat troffen ze een 38-jarige verdachte Eindhovenaar aan. De man dreigde iets dat leek op een molotovcocktail aan te steken. Hij weigerde de fles neer te zetten. Plotseling gooide de man de fles richting politie. De fles bleek niet gevuld te zijn met brandbare vloeistof. De verdachte liep weg richting de Moriaan waar hij onder hevig verzet rond 4.30 uur aangehouden kon worden. Tijdens de aanhouding is pepperspray gebruikt om de verdachte tot bedaren te brengen. Dit had geen effect, waarop de politie ME-schilden en de lange wapenstok heeft moeten gebruiken om de man in de boeien te slaan. Hij probeerde de politie met een ijzeren voorwerp te slaan. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Someren: Diefstal uit een woning

Tussen 07.15 uur en 18.15 uur is uit een woning aan de Heibloemstraat een computer met flatscreen weggenomen. De dader(s) konden de woning binnenkomen door een niet afgesloten voordeur.