Politie Amsterdam-Amstelland

APK auto verlopen: bijrijder blijkt gezocht
20-1-2004. Gisteravond rond kwart voor negen bekeurden agenten de bestuurder van een auto, waarvan de APK verlopen was. De man had ook geen rijbewijs bij zich. Zijn 49-jarige bijrijder maakte het nog bonter: hij bleek nog een gevangenisstraf van 311 dagen te moeten uitzitten waarvoor hij gezocht werd. Daarnaast droeg hij een horloge dat afkomstig was van een woninginbraak in Den Bosch en bleek hij in het bezit van een blokje heroïne en 90 methadonpillen. Deze goederen werden in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.
---
Fietsers op de bon
Bureau Rivierenbuurt
20-1-2004. Agenten van wijkteam Rivierenbuurt hielden maandagmiddag en
-avond een fietsverkeerscontrole. Er werd gecontroleerd op rijden door rood licht en fietsverlichting. In totaal kregen bijna zeventig fietsers een bekeuring.

---
Inbrekers snel gepakt
20-1-2004. Drie mannen van 19, 20 en 24 jaar zijn vannacht gearresteerd nadat ze hadden ingebroken in een winkel op het Dapperplein. Buurtbewoners waarschuwden de politie toen zij glasgerinkel hoorden. De mannen waren via het kapotte raam de winkel ingegaan. Op aanwijzing van getuigen kon het trio in de omgeving worden aangehouden.

Handgranaat gevonden

20-1-2004. Agenten van wijkteam Ganzenhoef hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 16-jarige jongen gearresteerd vanwege een in een garage gevonden handgranaat. Specialisten van de politie en het Explosieven Opruimingscommando van de landmacht stelden vast dat het hier een op scherp staande granaat betrof. De handgranaat werd door het EOCKL veiliggesteld. Onderzoek leidde naar de 16-jarige verdachte. Nieuwe foto's fotoalbum M.E.

Rennende ME-ers
20-1-2004. Wilt u eens een kijkje in de keuken nemen bij bijvoorbeeld de bereden politie, de M.E en de hondengeleiders? Dat kan! De leukste foto's vindt u in onze speciale fotoalbums. Op de M.E.-pagina staan een aantal nieuwe foto's. Dus neem snel een kijkje.

Naar de fotoalbums...

---

Straatrover gearresteerd

20-1-2003. Agenten in burger waren maandagochtend getuige van een straatroof op de Damstraat. Zij zagen dat een voorbijganger van zijn halsketting werd beroofd, waarna de rover de benen nam in de richting van de Oudezijds Voorburgwal. Na een korte achtervolging wisten de dienders de verdachte te achterhalen. Deze gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Hij kon pas na een kleine schermutseling en met hulp van andere politiemensen worden overmeesterd. Aan het politiebureau gaf de straatrover ook nog een valse naam op. Toen zijn ware identiteit werd vastgesteld, bleek de 20-jarige man als ongewenst vreemdeling te boek te staan. Bovendien moest hij nog een straf van 150 dagen uitzitten.