Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 20 januari.

Den Helder 20-01-2004 - 14.00 uur

Bestuurder en passagier na aanrijding met gestolen auto aangehouden Middenmeer, maandag 19 januari 2004.
Omstreeks 17.00 uur vond er op de Rijksweg A7, tussen Wieringerwerf en Middenmeer, een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's. De auto die achterop een andere auto reed, ging in de richting van Den Oever. Na de aanrijding ging deze auto de berm in. Een 14-jarige meisje uit Eefde, die als passagiere in de auto zat, werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij werd niet opgenomen.
De bestuurder, een 24-jarige man uit Beekbergen, werd aangehouden omdat het voertuig van diefstal afkomstig bleek te zijn. De auto was gestolen in Zutphen en stond gesignaleerd. Aan het bureau bleek dat de bestuurder een hersenschudding had opgelopen. Zowel de bestuurder als zijn passagiere zijn overgedragen aan de politiemensen uit Zutphen die een vervolgonderzoek zullen instellen. De gestolen auto, een Ford Scorpio, raakte door de aanrijding geheel vernield.

Inbraak woning
Den Helder, maandag 19 januari 2004.
Een bewoonster van een huis aan de Ceramstraat merkte bij thuiskomst na haar werk dat er overdag was ingebroken. De achterpoort was opengebroken evenals de achterdeur. Uit de woning werd ondermeer een dvd-speler en een breedbeeld-televisie weggenomen.

Diefstal uit school
Den Helder, maandag 19 januari 2004.
Omstreeks 22.15 uur ging het alarm af van een opleidingsinstituut aan de Burgemeester Ritmeesterweg. Toen een beveiliger en agenten ter plaatse kwamen bleken er uit een lokaal twee computerschermen te zijn weggenomen. Het gaat om zogenaamde 'flatscreens'. Mogelijk heeft de dader zich laten insluiten want om 22.00 uur heeft personeel het gebouw afgesloten en er was geen braakschade.

Inbraak in twee schoolgebouwen
Wieringerwerf, dinsdag 20 januari 2004.
Om 02.40 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een schoolgebouw aan de Ir. Ovingstraat. Aan de achterkant van de school was een ruit vernield van een lokaal. Uit die ruimte werd een computertoren weggenomen. Een flatscreen lag op de grond. De daders konden dat in de haast niet loskrijgen. Anderhalf uur later was het raak bij een gebouw van dezelfde school aan de Terpweg. Daar werd een ruit van een deur ingegooid. Uit een ruimte van de administratie is een flatscreen weggenomen. De daders hebben in beide gevallen snel gehandeld. Op het moment dat de bewakingsdienst op het alarm afkwam waren de daders in beide gevallen gevlogen.