Ingezonden persbericht


Rechtbank VS wijst verzoek Gillette af

Persbericht
Energizer holdings, inc. maakt bekend dat amerikaanse rechtbank gillette's verzoek om een voorlopige voorziening heeft afgewezen

St. Louis, Missouri, dinsdag 20 januari 2004 ­ Energizer Holdings, Inc. kondigde vandaag aan dat rechter Patti Saris van de federale rechtbank in het district Massachusetts het verzoek van Gillette om een voorlopige voorziening met betrekking tot het QUATTRO®-scheersysteem van Schick®, 's werelds eerste scheerapparaat met vier mesjes, heeft afgewezen. Rechter Saris stelde vast dat Gillette geen redelijke kans op succes had voor wat betreft de beweerdelijke rechtstreekse inbreuk. Deze uitspraak bevestigt het recht van Schick om QUATTRO te blijven verkopen in de Verenigde Staten. "We zijn verheugd met de beslissing van de rechtbank om de voorlopige voorziening af te wijzen," aldus Joe Lynch, voorzitter van Schick-Wilkinson Sword. "We blijven het volste vertrouwen hebben in onze juridische positie in deze octrooi-inbreukprocedure. Schick is trots op haar uitgebreide octrooiportefeuille en de innovatieve technologie die in al haar producten wordt gebruikt, waaronder QUATTRO."

Sinds de introductie in september is QUATTRO volgens A.C. Nielsen het best verkochte scheerapparaat in de Verenigde Staten. Bovendien noemde Fortune magazine QUATTRO één van de 25 beste producten van 2003. QUATTRO wordt in Europa verkocht onder de merknaam Wilkinson Sword. Vanaf februari 2004 zal QUATTRO leverbaar zijn in Nederland. Energizer Holdings, Inc., met hoofdkwartier in St. Louis, Missouri, is de moedermaatschappij van Schick-Wilkinson Sword, de op één na grootste fabrikant van producten voor natscheren ter wereld.
---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht