SYNTENS

Samenwerking SBC en Syntens

De Small Business Corporation (SBC) uit Zuid Korea en Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers gaan samenwerken. Mr Sung-Youn Oh, representative/ general manager van SBC Europe en Paul ten Kroode, algemeen directeur Syntens hebben hiertoe een Agreement of Co-operation getekend.

Doel van de samenwerking is het bevorderen van kennisuitwisseling en het tot stand brengen van samenwerking tussen MKB bedrijven in Nederland en Zuid Korea. Met twee concrete activiteiten geven de beide organisaties een eerste invulling aan de samenwerking.

Breedband
Een van de activiteiten betreft een project waarbij Nederlandse bedrijven die zich willen bezig houden met de mogelijkheden van breedbandig internet en andere innovatieve ICT-producten en ICT-diensten in contact worden gebracht met bedrijven in Zuid-Korea. Zuid-Korea heeft een duidelijke voorsprong met de ontwikkeling en het gebruik van deze producten en diensten in de markt. Dit project is een van de concrete resultaten van de handelsmissie naar Zuid-Korea die in de zomer van 2003 onder leiding van de staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken, Karien van Gennip, plaatsvond.

Kennis matchen
Het tweede project draait om het matchen van kenniszoekers en kennisaanbieders via het Innovation Relay Centre (IRC). Het IRC richt zich op het stimuleren van technologische samenwerking tussen bedrijven in Europa. Via een website (www.irc-nl.org) kunnen ondernemers een databank raadplegen met verzoeken tot technologische samenwerking of zelf een zoekprofiel opstellen. Bedoeling is om bedrijven die nu via het IRC contact zoeken met bedrijven in Europa, de vraag voor te leggen of ze hun profiel ook in Korea willen verspreiden. Inmiddels zijn de eerste drie actuele profielen aan het SBC overhandigd.

Einde persbericht ------------------------------------------------ einde persbericht