Ingezonden persbericht


SSA Global boekt winst in eerste kwartaal 2004

Nieuw boekjaar succesvol van start na tien kwartalen van onafgebroken winstgroei

CHICAGO - 20 januari 2004 - SSA Global(tm), toonaangevend leverancier van bedrijfsoplossingen en -services, heeft vandaag de financiële resultaten over het eerste kwartaal (eindigend op 31 oktober 2003) bekendgemaakt.

SSA Global boekte over het eerste kwartaal van het boekjaar 2004 een totale omzet van $141.9 miljoen. Dit is een stijging van bijna 143 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2003. Inkomsten uit softwarelicenties bedroegen $31.2 miljoen, een toename van 86 procent ten opzichte van het eerste kwarta ; al van 2003 en goed voor 22 procent van de totale omzet over het eerste kwartaal van boekjaar 2004.

De winst vóór rente, belastingen en afschrijvingen (EBITA) bedroeg in het eerste kwartaal $22.4 miljoen tegen $12.3 miljoen vorig jaar, een toename van 82 procent. Eenmalige kosten in het kwartaal bedroegen ongeveer $2.5 miljoen. SSA Global had op 31 oktober 2003 $58miljoen in kas.

De kwartaalresultaten zijn opnieuw een weerspiegeling van de wereldwijd sterke marktpositie van SSA Global en de voortgang die is geboekt in de regio's. In het eerste kwartaal werd 43 procent van de totale omzet behaald in Noord-Amerika, terwijl Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) goed waren voor 37 procent. De groeimarkten in Zuid-Amerika en Azië-Pacific/Japan leverden de resterende 20 procent van de totale omzet.

"Klanten hebben vertrouwen in onze productstrategie. Dat blijkt uit het toenemend aantal nieuwe licenties. Deze resultaten bevestigen het hernieuwde vertrouwen van Baan-klanten die de overname door SSA Global als zeer positief ervaren," aldus Mike Greenough, president, chairman en CEO van SSA Global. "De voortdurende omzetgroei in het huidige economische klimaat is gerealiseerd dankzij de inspanningen van het managementteam en de medewerkers."

Hoogtepunten uit het kwartaal:


* SSA Global heeft tijdens het kwartaal 396 contracten afgesloten met belangrijke klanten in verschillende branches en landen, waaronder: Apollo Fire Detectors Ldt., Army Airforce en Exchange Service, Aspen Pumps Ldt., Aubert&Duval, CAF SA, Carboloy, Carrier China, Celetron, Chemes, Coplax, Dana Argentina, DELL International Services, ebookers.com, Fraefel, Forbes Gokak, Globonus Sdn Bhd, Greif Corporation, Gulf Eternit Industries Co Ltd., Hegenscheidt-MFD, HES Co., Hoyts Cinemas Ltd, Iveco Motor, Jo-Ann Stores, Inc., Krohne Messtechnik, La Poste, Laboratorios Silanes, Meiban Plastics, Morningstar Foods (a subsidiary of Dean Foods), MP Biomedicals, NFI Interactive Logistics, Norfolk Southern, Notex-Yhtiöt Oy, P&K Utrecht, Pacer Global Logistics, Selbys, Sonic Industries, Sorin Biomedica Cardio SpA., Sylea Poland, Target Corporation, Tianjin Takeda Pharmaceutical, Universal Cable Bhd en Vietnam Suzuki Corporation.


· Tijdens het Global Client Forum dat van 21 t/m 24 september 2003 plaatsvond, werd de nieuwe brand SSA Global geïntroduceerd en werd de nieuwe productstrategie bekendgemaakt. De klantgerichte productstrategie werd ontwikkeld om de toegevoegde waarde van de producten en services van SSA Global te vergroten door middel van functionele consolidatie, incrementele productmodernisatie, integratie van bedrijfsprocessen, en branchegerichtheid. Daarnaast maakte SSA Global de algemene beschikbaarheid van de SSA Corporate Performance Management (CPM) suite bekend. SSA CPM is een single-source, bedrijfsbrede oplossing voor performance management en heeft een verregaande integratie met de ERP-kernapplicaties van SSA Global.


· SSA Global heeft de samenwerking met Cognos uitgebreid, waardoor de complete suite van Cognos-oplossingen kan worden aangeboden. Dit past uitstekend in SSA Global's visie op performance management.

.

* De integratie van de wereldwijde verkoop-, marketing-, operationele en ontwikkelingsafdelingen van SSA Baan met SSA Global is verder doorgevoerd.


* SSA Global heeft tijdens de SSA Baan World User conferentie van 8-10 oktober 2003 blijvende ondersteuning voor Baan-oplossingen toegezegd en de SSA Baan product-roadmap bekendgemaakt.


· In augustus 2003 heeft SSA Global de voorgenomen fusie met EXE Technologies, Inc. bekendgemaakt. Op 19 december was deze fusie gerealiseerd, waarmee de Supply Chain functionaliteit in SSA Global's oplossingsportfolio is uitgebreid en versterkt.

SSA Global

SSA Global(tm) is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van enterprise resource planning (ERP) oplossingen voor de productie-, diensten- en nutssector. Naast ERP-applicaties, biedt SSA Global een uitgebreide reeks geïntegreerde oplossingen voor o.a. Corporate Performance Management, Customer Relationship Management, Product Lifecycle Management, Supply Chain Management en Supplier Relationship Management. SSA Global heeft haar hoofdkantoor in Chicago en beschikt wereldwijd over 121 kantoren. Haar producten worden gebruikt door ongeveer16.000 prominente klanten, verspreid over 90 landen. Kijk voor meer informatie op de website van SSA Global (www.ssaglobal.com). SSA Global(tm) is de nieuwe bedrijfsnaam voor productlijnen en vestigingen van SSA Global Technologies, Inc.

SSA Global, SSA Global Technologies en SSA GT zijn merknamen van SSA Global Technologies, Inc. Andere producten die in dit document zijn vermeld, zijn geregistreerd door, zijn eigendom van of worden onderhouden door de respectievelijke eigenaars.

# # #

Forward Looking Statements
Dit document bevat bepaalde uitspraken en verwachtingen, zoals bedoeld in sectie 21E van de herziene Securities Exchange Act 1934. Alle verklaringen die niet over feiten in het verleden handelen (deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot uitdrukkingen van SSA Global of van het management van SSA Global als "geloven", "verwachten", "anticiperen", "plannen", "voorzien" of andere gelijkwaardige woorden of uitdrukkingen) moeten beschouwd worden als forward-looking statements. Alle "forward-looking statements" in dit document zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Diverse factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten van SSA Global aanzienlijk kunnen verschillen van de verwachtingen in de forward-looking statements die zijn afgegeven door of namens SSA Global. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de grootte en het tijdstip van licentietransacties, de gevolgen van de economische situatie voor het uitgavepatroon van de klanten van SSA Global, de invloed van concurrerende producten en services, de invloed van fluctuaties in de economie en m.b.t. wisselkoersen, het vermogen van SSA Global om een betrouwbare prognose te geven van de inkomsten, het vermogen om een adequate kasstroom te realiseren, het vermogen om krediet te verkrijgen tegen gunstige voorwaarden, de relatie tussen SSA Global en aangesloten bedrijven en leveranciers, het vermogen om kosten en uitgaven te beheersen, de beschikbaarheid van gekwalificeerde resources, het vermogen om producten te ontwikkelen of te verbeteren, alsmede andere onbekende risico's, inclusief die zijn opgenomen in documenten, overzichten en persberichten van SSA Global. SSA Global neemt geen verplichting op zich om deze forward-looking statements aan te passen of te publiceren, naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.

Carolijn Peelen

Manager Public Relations

SSA Global

PO Box 143

3770 AC Barneveld

the Netherlands

Phone: +31 (0) 342 42 8286

Mobile: +31 (0) 6 53 280936

Fax: +31 (0) 342 42 8822