Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (20/1)

Breda, dinsdag 20 januari 2004

Politie houdt man aan voor bedreiging met kogel

ZUNDERT: Vanmorgen is een 32-jarige inwoner van Zundert in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van een 22-jarige man uit Wernhout. Het tweetal kreeg het op 7 november vorig jaar in een sportkantine aan de Diepstraat in Wernhout met elkaar aan de stok. Enkele dagen later overhandigde de man uit Zundert aan vrienden van het slachtoffer een kogel. Op 27 november werd hiervan aangifte gedaan bij de politie in Zundert.

In de woning van de verdachte is een vuurwapen met bijbehorende munitie en een kleine hoeveelheid cocaine aangetroffen en in beslag genomen. Hij is in verzekering gesteld.

Man na bedreiging met vuurwapen aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 21:30 uur aan het Planciusplein een 21-jarige man uit Breda aangehouden. Kort daarvoor had de Bredanaar familieleden en kennissen in een woning bedreigd met een vuurwapen. Bij zijn arrestatie had hij het vuurwapen nog in zijn bezit. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. De man is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. Het wapen is in beslag genomen.

Inbraak sportkantine

BREDA: Zondagnacht in de sportkantine van handbalvereniging Tornado aan de Ganzerik ingebroken. De dader is binnengekomen forceren van de voordeur. De buit bestaat uit een cd-speler, geld, sigaretten en aanstekers. De vereniging heeft aangifte gedaan.

Man aangehouden voor vernieling winkelruit

MOERDIJK: Maandagavond rond middernacht is aan de Moerwijk een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had kort daarvoor met een steen een ruit van een supermarkt in proberen te gooien. De ruit is niet gesneuveld, maar heeft wel beschadiging opgelopen. Een oplettende getuige zag de man bezig en waarschuwde direct de politie. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak buurthuis

TETERINGEN: In buurthuis t Web aan de Scheperij is maandagnacht ingebroken. De dader heeft aan de achterzijde van het gebouw een ruit vernield en is er vandoor gegaan met een printer en een basisstation van een telefoon weggenomen. De computers heeft men niet mee kunnen nemen omdat deze in speciale kasten stonden.

Politie zoekt doorrijder

ZUNDERT: Maandagmiddag rond 17:00 uur vond aan de Prinsenstraat ter hoogte van de apotheek een aanrijding plaats. Een geparkeerde Renault is door vermoedelijk een vrachtwagen aangereden en zwaar beschadigd. De bestuurder van de vrachtauto is na het ongeval doorgereden. De politie vermoedt dat omstanders getuige zijn geweest van het voorval en stelt een ondrzoek in naar de identiteit van het doorgereden voertuig.

Belg aangehouden voor inrijden op motorrijderrijder marechaussee

BREDA- De man die woensdag 7 januari na een wilde achtervolging op de afrit van de A 58 inreed op een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee is door de politie in Amsterdam vorige week zondag met een arrestatieteam aangehouden. De 21 jarige Belgische verdachte was door de politie van het district Breda internationaal gesignaleerd, nadat hij op de motorrijder was ingereden en in Chaam onder bedreiging van een pistool een man zijn auto had afgenomen . Zondagmorgen 11 januari werd hij in Amsterdam gezien en kon hij worden aangehouden.

Kort na de overval in het Belgische Brecht zou de nu aangehouden verdachte samen met nog een medeverdachte richting Nederland zijn gereden. Zonder dat ze het wisten liepen ze bij de grensovergang Hazeldonk tegen de lamp toen ze in een fuik van een routinecontrole van de Koninklijke Marechaussee reden. De bestuurder van de gecarjackte auto, een Belgische BMW uit de 5 serie, weigerde te stoppen en er volgde een wilde achtervolging. Op de afrit Alphen Chaam schoot de motoragent die de achtervolging had ingezet met zijn dienstwapen op de auto toen de bestuurder op hem inreed. Even later volgde een tweede carjacking in Chaam. Daar moest een niets vermoedende bestuurder onder bedreiging van een vuurwapen zijn Audi A4 aan de mannen afstaan. Deze auto werd twee dagen later in Riel teruggevonden. De internationale signalering leidde enkele dagen later tot zijn aanhouding. De verdachte is inmiddels uitgeleverd aan de Belgische justitie. Voor de strafvervolging voor de in Nederland gepleegde feiten vindt overleg plaats tussen justitie Nederland en Belgie. Een tweede verdachte die bij de overval in Brecht was betrokken is nog spoorloos.

Tientallen vrachtautos opengesneden

KLUNDERT: Afgelopen weekend is in ongeveer 50 vrachtautos aan de Schansweg, Vlietweg en Nijverheidsstraat ingebroken.
Op de Schansweg sneed de dader het zeil van 28 vrachtwagens open en ging er vandoor met parfum en kleding. Aan de Vlietweg werd op het terrein van drie bedrijven ingebroken in totaal 15 vrachtautos. Om op het terrein te komen was een hek doorgeknipt. Uit een van de vrachtautos zijn elektrische spullen meegenomen. Bij een vierde bedrijf was de poort doorgezaagd en waren containers op het bedrijf opengebroken. Daarbij zijn gereedschap en crossmotoren gestolen. Aan de Nijverheidsstraat werd eveneens het hekwerk open geknipt en het zeil van een vrachtauto open gesneden.
De politie gaat ervan uit dat dit het werk is van een en dezelfde dader(groep) en stelt een onderzoek in.

Diefstal auto

BAARLE-NASSAU: Dinsdagmiddag is op het Bospad tussen 13:00 en 13:30 uur een grijskleurige Volkswagen Golf gestolen. Het kenteken van de auto is TF-XB-72.

Inbraak in autos

KLUNDERT: Aan de Santberge is zondagnacht in drie personenautos een inbraak gepleegd. De dader heeft bij alledrie de autos een ruitje van een portier ingeslagen om in de auto te komen. De buit bestaat uit geluids

Politie houdt agressieve weggebruiker aan

ZEVENBERGEN: Maandagavond heeft de politie een 26-jarige inwoner van Moerdijk aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die avond op de Korenbloem de auto van een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom te hebben vernield.

De man reed in zijn Peugeot achter het slachtoffer en seinde een aantal keer met zijn autoverlichting. Toen deze zijn auto tot stilstand bracht, stapte hij uit en sloeg met een ijzeren staaf of lamp in op de auto van de Bergenaar. Hierdoor sneuvelde een ruit van het achterportier en is er schade aan deze auto ontstaan. Door het slachtoffer werd het kenteken genoteerd en zodoende kon de man uit Moerdijk op heterdaad worden aangehouden. Na verhoor is hij later op de avond in vrijheid gesteld. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het voorval.

Diefstal van waardevolle postduiven

NOORDHOEK: Op de Pastoor Verheijdenstraat zijn zaterdagnacht tien waardevolle postduiven gestolen uit een duivenhok. De 41-jarige duivenmelker heeft maandag aangifte gedaan. De dader is vermoedelijk een kenner want hij heeft de duiven via ringnummers uitgezocht. Het duivenhok en een deur zijn zwaar beschadigd. De duiven vertegenwoordigden een waarde van ongeveer 20.000 Euro.

Bron: R. van Kuik/H. Snepvangers