Politie Amsterdam-Amstelland

Straatrover gearresteerd
20-1-2003. Agenten in burger waren maandagochtend getuige van een straatroof op de Damstraat. Zij zagen dat een voorbijganger van zijn halsketting werd beroofd, waarna de rover de benen nam in de richting van de Oudezijds Voorburgwal. Na een korte achtervolging wisten de dienders de verdachte te achterhalen. Deze gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Hij kon pas na een kleine schermutseling en met hulp van andere politiemensen worden overmeesterd. Aan het politiebureau gaf de straatrover ook nog een valse naam op. Toen zijn ware identiteit werd vastgesteld, bleek de 20-jarige man als ongewenst vreemdeling te boek te staan. Bovendien moest hij nog een straf van 150 dagen uitzitten.
Jongen beroofd bij aankoop GSM op straat
20-1-2004. Maandagmiddag rond drie uur werd een 15-jarige jongen op de Jan Smitstraat van zijn geld beroofd. Het slachtoffer had op een bekende internetsite een mooie gsm-aanbieding gevonden. Hij belde de aanbieder en maakte een afspraak op de Postjesweg. Nadat de koper en zogenaamde verkoper een stukje hadden gelopen werd het slachtoffer vastgepakt en moest hij onder bedreiging zijn geld afgeven.

Tip
Let altijd goed op bij het doen van aankopen via internet. Vaak is het handiger om gewoon in een woning van de aanbieder af te spreken i.p.v. op straat. Het opmaken van een koopovereenkomst waarin de gegevens van de verkoper en koper vermeld staan is ook aan te raden. Dit laatste om eventuele heling tegen te gaan.

---