Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/1)

Oosterhout, dinsdag 20 januari 2004

55 bekeuringen bij verlichtingscontrole
DISTRICT OOSTERHOUT: Op 19 en 20 januari hield de politie op zes verschillende plaatsen in het district verlichtingscontroles. In totaal zijn 84 weggebruikers staande gehouden en werden 55 bekeuringen uitgedeeld. Dertig keer voor het niet voeren van een voor- of achterlicht (14 euro) en vijfentwintig voor het niet voeren van een voor- en achterlicht (23 euro).

Politie haalt scooter uit verkeer na klachten
RIJEN: Maandag 19 januari nam de politie een scooter in beslag. Wijkbewoners hadden al diverse malen geklaagd bij de wijkagent over geluidsoverlast omstreeks 07.30 uur s ochtends. De politie trof de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Rijen, aan zonder helm. Verder had de scooter een te hoog vermogen, geen voorrem en maakte de scooter veel te veel lawaai. Ook had de bestuurder geen bromfietscertificaat bij zich.
De politie heeft de jongeman doorgestuurd naar buro Halt en de uitlaat in beslag genomen.

Politie houdt snelheidscontrole
MADE: Maandag 19 januari controleerde de politie tussen 11.50 uur en 15.50 uur op de Crullaan 1.701 passanten op hun snelheid. Er zijn 28 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Fietser gewond bij verkeersongeval
DONGEN: Maandagavond omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de Monseigneur Schaepmanlaan ter hoogte van de kruising met het Drijversveld en Monseigneur Arienstraat. Een 17-jarige vrouw uit Dongen fietste vanuit de richting Monseigneur Arienstraat en wilde de Monseigneur Schaepmanlaan recht over steken. Daarbij kreeg zij vermoedelijk geen voorrang van de over de Monseigneur Schaepmanlaan rijdende automobilist die uit de richting van de Biezen kwam. De automobilist is een 36-jarige vrouw uit Dongen. De fietster is met rug-, arm- en beenklachten overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg.

Politie onderzoekt inbraken
WAALWIJK: De politie van team Waalwijk onderzoekt twee inbraken. In de nacht van 19 op 20 januari is er ingebroken bij een tankstation langs de A59. Men kwam binnen door de toegangsdeur open te breken. Binnen hebben de dader(s) diverse vernielingen aangericht. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.
Ook een bedrijf aan de Zanddonkweg kreeg afgelopen nacht ongewenst bezoek. Men kwam het bedrijf binnen door een ruit aan de voorzijde te vernielen. Uit het kantoor verdwenen vier computers.

Dumping van partij autobanden
OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie onderzoekt een afvaldumping langs de A59.
Op dinsdagochtend 20 januari vonden agenten een oude caravan op een rustplaats bij een tankstation. De caravan zat vol met oude autobanden.Op de caravan zat geen kentekenplaat en het plaatje met chassisnummer was verwijderd. De wegbeheerder (Rijkswaterstaat) heeft de caravan met autobanden inmiddels afgevoerd.

Bron: Connie Polak