Politie Midden- en West Brabant

Overvaller pleegde vermoedelijk meer feiten

Oosterhout, dinsdag 20 januari 2004

De politie vermoedt dat een onlangs gearresteerde verdachte verantwoordelijk is voor een aantal recente overvallen in Oosterhout en omgeving. De politie verdenkt hem op dit moment van zeven overvallen. Het gaat om een 28 jarige man uit Oosterhout.

Op dinsdag 13 januari arresteerde de politie op heterdaad een overvaller. De verdachte had rond 09.50 uur een winkel in de Arendstraat overvallen. De dader bedreigde de caissière met een vuurwapen. Ze werd gedwongen om geld uit de kassa af te geven, waarna hij weg vluchtte. Agenten zetten de achtervolging in, wat in de Ridderstraat tot een aanhouding resulteerde. De man was op het moment van de aanhouding nog in het bezit van het wapen en de buit. De politie formeerde een rechercheteam dat onderzocht of de verdachte mogelijk ook betrokken was geweest bij andere recente overvallen in Oosterhout. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het gebruikte wapen een levensecht nepwapen betrof.

De politie gaat er op dit moment van uit dat de verdachte drie keer het Total benzinestation aan de Europalaan heeft overvallen. Dat gebeurde op 22 oktober, 26 december en 3 januari. De man wordt ook verdacht van twee pogingen tot overval. Het gaat om een mislukte overval op een Oosterhoutse cafetaria op 27 december, waarbij de overvaller geen buit kreeg van het personeel. De tweede poging vond plaats op een apotheek aan de Heuvel op 9 januari 2004. Door kordaat optreden van het personeel sloeg de dader op de vlucht zonder iets buit te maken. Verder verdenkt de politie hem van een gewapende overval op een Texaco tankstation aan de Doornboslaan in Breda, gepleegd op 29 december.

De verdachte is op vrijdag 16 januari al voorgeleid bij de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis gesteld. Op woensdag 21 januari moet hij voor de raadkamer verschijnen.

Bron: Connie Polak