Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 20 januari 2004.

Aanhouding in verband met huiselijk geweld

TILBURG - In zijn woning aan de Ringbaan Noord hebben agenten gistermiddag rond vijf over halfvijf een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 33-jarige vriendin. De verdachte, die onder invloed van alcohol is, heeft zijn vriendin geslagen en hij heeft geprobeerd om haar met een schaar te steken. In het belang van het onderzoek is de aangehouden verdachte in verzekering gesteld.

Agenten halen agressieve en
dronken bestuurder van de weg

TILBURG - Aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg hebben agenten vannacht om tien voor halfdrie een 54-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau is van de man gevorderd mee te werken aan een onderzoek om het alcoholpromillage vast te stellen. De man heeft daaraan niet voldaan en heeft zich in het politiebureau erg recalcitrant gedragen. Het rijbewijs van de man hebben de agenten ingevorderd. De politie maakt tegen de Tilburger proces-verbaal op en met een rijverbod van 24 uur is de man weer in vrijheid gesteld. Kort na zijn in vrijheid stelling drong de man weer het politiebureau aan de Ringbaan Zuid binnen. Als van de man meerdere keren gevorderd wordt dat hij dit bureau dient te verlaten voldoet hij hier niet aan en wordt de man opnieuw aangehouden, nu terzake lokaalvredebreuk. De Tilburger is ingesloten.

Bewoners weten zich in veiligheid te brengen
Brand op bovenverdieping van woning

TILBURG - Op de bovenverdieping van een woning aan de Dr. P. van Hoekstraat is vanmorgen, even na zes uur, brand uitgebroken. De bewoners wisten zich in veiligheid te brengen en de brandweer heeft het vuur bestreden. Over de oorzaak van de brand is op dit moment niet bekend. De politie stelt hier een onderzoek naar in.

Drugsdealers aangehouden

TILBURG - Gisteravond, op verschillende tijdstippen en locaties hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark verdachten aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij het dealen in harddrugs vanuit een woning aan de Gerard Brandtstraat. Rond kwart over tien werd in deze straat een 27-jarige Tilburger aangehouden. In de Jacob van Oudenhovenstraat hebben agenten rond kwart over acht een 27-jarige Tilburger aangehouden. Aan het Rosmolenplein is om halfzeven een 22-jarige man uit Alphen aan de Rijn opgepakt. Het politieteam Wilhelminapark heeft voor het optreden informatie over de dealactiviteiten vanuit deze woning verzameld. Gisteren werd opnieuw op dit adres geïnvesteerd en hebben agenten vast kunnen stellen dat er in twee uur tijd acht mensen bij deze woning drugs kwamen kopen. Van de potentiële kopers heeft de politie verklaringen opgenomen, de gekochte drugs in beslag genomen, waarna men het accent heeft verlegd naar de verkopers van de hard drugs. In het dealpand hebben de agenten harddrugs (cocaïne en XTC-pillen) aangetroffen en inbeslag genomen. Er wordt een nader onderzoek in gesteld naar de handel en wandel vanuit dit dealpand.

Bron: Carel Bouman