Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Update Olympische selectieprocedure atletiek

(20-01-2004)

De selectieprocedure atletiek voor de Olympische Spelen is op een aantal punten verder aangevuld en op details gewijzigd. De aanvullingen zijn aangebracht na een overleg dat onlangs heeft plaatsgevonden tussen NOC*NSF en de Technische Staf van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU).

Met name in de interne KNAU-procedure zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de spelregels verder uitgewerkt, zijn de IAAF voorwaarden opgenomen in de procedure (De Wedstrijden, punt 3), en is er een artikel toegevoegd om tot een beslissing te komen indien er méér atleten voldoen aan de limiet dan kunnen worden afgevaardigd volgens de IAAF (De Wedstrijden, punt 4). In de algemene kwalificatie-eisen zijn de wedstrijden weergegeven waar atleten hun limiet kunnen halen, is er bij vormbehoud een aparte omschrijving voor de estafetteploegen gemaakt en ook bij de opmerkingen zijn een aantal zaken gewijzigd. Onder andere een clausule waardoor wedstrijden buiten het Europese outdoorseizoen niet meer als kwalificatiemoment kunnen worden aangemerkt. In de limietprestaties zijn geen wijzigingen aangebracht.

De complete tekst van de selectieprocedure voor de Olympische Spelen van Athene is te vinden op de internetpagina; http://www.knau.nl/toernooi.php?id=28 (Of door via de pagina www.knau.nl door te klikken naar Topatletiek en vervolgens naar Kampioenschappen.)

De selectieprocedure voor de WK junioren 2004, die van 13 tot 18 juli worden gehouden in Grosseto, Italië, is nu ook op de pagina www.knau.nl te vinden.

Kijk ook op de KNAU-site bij toernooien en afvaardigingen