Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 20 januari 2004 (voorstellen zijn besproken op 13 januari 2004 )
Aanschaf Civision Middelen en AS/400.
De ondersteuning van het financieel pakket FBS loopt per 1 januari 2005 af. Daarom wordt dit vervangen door Civision Middelen. De huidige product-lijn "Civision". De komende jaren volgt nog de vervanging van de pakketten kadaster, belastingen, invordering en bevolking. I.v.m. de overgang naar Civision wordt samen met Blaricum een AS/400 aangeschaft. Met bovengenoemde aanschaffen is al rekening gehouden in de begroting 2004.

* Contract tekenen met Pink Roccade i.v.m. de vervanging van FBS voor Civision Middelen en de aanschaf van een AS/400.
* In de jaren daarna overgaan op de andere Civision-pakketten.

Benoeming en ontslag buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs).
Mevrouw M.C. Schaper- Bruning wil haar werkzaamheden als babs beëindigen. Mevrouw E.H.D. van der Laan- de Jong heeft te kennen gegeven graag als babs voor de gemeente Eemnes te willen werken.

Mevrouw M.C. Schaper- Bruning eervol ontslag verlenen en mevrouw E.H.D. van der Laan- de Jong benoemen tot babs.

Motie gemeente Bloemendaal inzake afschaffen gebruikersdeel OZB. De raad van Bloemendaal heeft in november 2003 een motie aangenomen met betrekking tot het afschaffen van het gebruikersdeel van de OZB. Vervolgens heeft de raad o.a. besloten dit aan alle gemeenten kenbaar te maken.

De raad voorstellen de motie voor kennisgeving aan te nemen.

Begrotingstoezicht 2004.
Blijkens bijgaande brief van de provincie Utrecht voldoen de begroting 2004 en meerjarenramingen 2005-2007 van de gemeente Eemnes nog maar net aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor repressief toezicht.
Met name de grootte van de onttrekking uit de algemene reserve zorgt ervoor dat de (meerjaren-)begroting niet het karakter heeft van een structureel evenwicht.
V.k.a. en t.k.n. commissie BSM.
PORTEFEUILLE WETHOUDER J. BOOD
Onderwerp Besluit
Uitspraak Rechtbank.
De heer en mevrouw J. menen dat zij in aanmerking komen voor planschadevergoeding ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Tegen de afwijzing ervan hebben zij beroep ingesteld. De Rechtbank heeft het beroep van merouw J.-S. niet-ontvankelijk verklaard en het beroep van meneer J. ongegrond.
* Uitspraak voor kennisgeving aannemen.

* Uitspraak ter kennisgeving aan de raad voorleggen.

Hoger beroep inzake verlening vrijstelling/bouwvergunning Nieuweweg. De Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State heeft in hoger beroep uitspraak gedaan. De Afdeling heeft de uitspraak van de rechtbank vernietigd, respektievelijk het bij de rechtbank ingestelde beroep ongegrond verklaard.

Uitspraak Raad van State voor kennisgeving aannemen.

Reconstructieplan Gelderse Vallei/oost Utrecht. Door de Reconstructiecommissie is het concept ontwerpreconstructieplan alsmede een Milieu effect rapportage opgesteld. Tot 24 januari 2004 kan op het conceptontwerp worden gereageerd. De reconstructie commissie vraagt het concept onder de aandacht van de raadsleden te brengen.

* Conceptontwerp voor kennisgeving aannemen.
* Ter kennisneming brengen aan raad.

Bezwaarschrift van P.P.M. van de K. tegen weigering handhaving gebruik perceel Goyergracht Zuid 1 (Tuincentrum Gebr. De Bruin). De commissie bb heeft op 8 december jl. advies uitgebracht.
Conform advies commissie bezwaarschriften:
het bestreden besluit handhaven.
PORTEFEUILLE WETHOUDER J.M.G. AARSEN-WOLTERS
Ophalen grof huisvuil op afroep.
In januari 2003 is het maandelijks ophalen van grof huisvuil op vrijdag afgeschaft. Gekozen is voor het ophalen van grof huisvuil op afroep. Bezien is of deze werkwijze een verbetering van de inzameling betekent.

* Voor kenisgeving aannemen.

* Stukken ter kennisname naar de commissie WRM.

SoZaHEB.
Akkoord gaan met deelname aan de regionale uitvoering Bbz, met inachtneming van de financiële consequenties.

Portefeuillehoudersoverleg SoZaHEB.
Stukken voor de vergadering van 12 januari 2004 V.k.a.
V.k.a.
SoZaHEB.
Budget gesubsidieerde arbeid.
Conform.

SoZaHEB.
Verordening toeslagen en verlagingen 2004.
Conform.

Akoestisch onderzoek geluidscontouren A27.
Door DHV zijn de huidige en toekomstige geluidscontouren berekend, met en zonder aanvullende geluidsschermen. Het rapport dient als basis voor de geluidsnota. Eemnes voldoet aan de Wet Geluidhinder. Financiering voor extra maatregelen voor een deel van Eemnes kan beperkt uit de exploitatie van de Noordbuurt, het overige vanuit de algemene middelen.
Voorstel:

1. Rapport v.k.a.

2. Rapport agenderen commissie WRM (categorie 'verkennende bespreking')

3. Start overleg Rijkswaterstaat over bronmaatregelen. Conform, met enkele toevoegingen.