Politie Zuid-Holland-Zuid

20/01 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

20-01-2004 - Persberichten District II

VERDACHTE SITUATIE : MANNEN AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Twee mannen zijn aangehouden. In de nacht van maandag op dinsdag 20 januari werd de politie gebeld met de mededeling dat twee mannen zich verdacht op zouden houden in de buurt van de Breedeway. Toen de politie in deze straat aankwam, waren de mannen weg. Wel stond er een auto waarvan de motorkap nog warm was. Deze auto was vermoedelijk kortgeleden gebruikt. De politie ging op zoek naar de mannen en zag hen de Nieuweweg richting de oprit van de A15 oversteken. De mannen keken verdacht om zich heen. Vervolgens betraden ze de erven van woningen. Eén van de verdachten klom over een schutting. De politie hield de andere man, 34 jaar en afkomstig uit Breda, aan in de tuin van een woning. De man die de schutting beklom, sprong in een sloot en werd aan de overkant, op de Helling, aangehouden. Dit is een 35-jarige man uit Breda. Bij hem werd een sleutel aangetroffen die bij de auto hoorde waarvan de motorkap draaide. De politie heeft de omgeving afgezocht naar eventueel achtergelaten goederen. Deze zijn niet aangetroffen. Wel hadden beide mannen een groot geldbedrag op zak.

VERLICHTINGSCONTROLE
BLESKENSGRAAF- De politie heeft een verlichtingscontrole gehouden op de Vlietweg. Op dinsdagmorgen 20 januari controleerde de politie hier 168 fietsers. Zes fietsers kregen een bekeuring omdat zijn hun fietsverlichting niet in orde hadden.

RECTIFICATIE VERNIELING BIJ POLITIEBUREAU; GETUIGEN GEZOCHT

In het volgende bericht is een foutje geslopen : ten onrechte staat vermeld dat de vernielingen in de nacht van zondag op maandag zijn gepleegd. Dit moet in de nacht van zaterdag op zondag zijn gebeurd.

LEERDAM- Bij het politiebureau aan de Koningin Emmalaan zijn vernielingen gepleegd. Vermoedelijk is dit gebeurd in de nacht van zondag op maandag 19 januari. De politie constateerde op zondagmorgen 19 januari dat de praatpaal voor het politiebureau was vernield. Tevens was de brievenbus met behulp van vuurwerk opgeblazen. Er lagen brokstukken tot aan de overkant van de weg. Een deel is door het gebouw aan de overkant van de Emmalaan gegaan. De technische recherche heeft onderzoek verricht.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Mensen die hun tip liever anoniem willen doorgeven kunnen terecht bij meld misdaad anoniem. Dit meldpunt is 7 dagen per week van 10.00 uur tot 22.00 uur te bereiken via het nummer: 0800-7000 (gratis).

COMPUTER GESTOLEN
GORINCHEM- In een bedrijf aan het Papland is ingebroken. Dit gebeurde in de avond of nacht van 19 op 20 januari. Er werd een ruit ingegooid. Vervolgens werd een computer gestolen.