Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20 januari 2004


Harderwijk - aanrijding met gewonden


Op 19 januari omstreeks 18.20 heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Selhorstweg te Harderwijk.Een 31 jarige automobiliste uit Elspeet stond op de Selhorstweg voorgesorteerd om linksaf de Kapittelstraat in te rijden.Daarbij zag een 20 jarige automobilist uit Harderwijk over het hoofd dat deze bestuurder uit Elspeet stil stond en reed er vol achterin.
De 31 jarige vrouw is met rugklachten overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis.


Vierhouten - auto tegen tuinhek


Een 18 jarige bestuurder uit Uddel is met de schrik vrij gekomen nadat hij zijn auto tegen een hek was gereden.De bestuurder reed op de Elspeterbosweg en kwam uit de richting Vierhouten/centrum en raakte op een gegeven moment in de berm waardoor zijn voertuig onbestuurbaar werd.Hierna belande het voertuig in een naastgelegen stalen tuinhek.Dit was een geluk bij een ongeluk want anders was de auto waarschijnlijk tegen een grote boom beland en waren de consequenties groter geweest.Het voertuig is sloopwaardig.


Nunspeet - diefstal uit auto


In de nacht van 18 op 19 januari is er ingebroken in een auto aan de Nijverheidsweg te Nunspeet.
Het voertuig stond afgesloten op de oprit naast de woning.De eigenaar vermist een autoradio/cd speler en een twintigtal cd's.Het is nog niet bekend hoe de dader(s) is binnen gekomen.


Doornspijk - uitslaande brand


Een uitslaande brand heeft dinsdagochtend een woning aan de Oude Molenweg in Doornspijk verwoest. De brandweer heeft de brand geblust. De brand werd rond 07.00 uur gemeld en is vermoedelijk ontstaan bij één van de gaskachels in de woning.


Vaassen - Met gestolen auto op pad


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een gestolen BMW vanaf het industrieterrein in Vaassen via de A50 tot in Beekbergen achtervolgd. Even buiten Beekbergen vloog de BMW uit de bocht, waarna de inzittenden te voet uit de auto vluchtten. Een zoekactie met diensthond in de omgeving leverde niets op. De auto bleek in Amsterdam te zijn ontvreemd. De mannen werden op het industrieterrein in Vaassen bij enkele bedrijfspanden gesignaleerd.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58

---- --