2e persbericht van dinsdag 20 januari 2004

Eindhoven 20-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd

Op de Tilburgseweg Oost is dinsdagmiddag rond 13.45 uur de handtas van een 79-jarige vrouw uit Eindhoven gestolen. De vrouw liep over de eerdergenoemde weg toen ze plotseling door een onbekende werd aangesproken. Hij vroeg haar de weg. De man reed vervolgens weg op zijn fiets. Enkele tellen later merkte de vrouw dat haar handtas van haar arm getrokken werd door de man die haar kort daarvoor aansprak. In de handtas zaten sleutels en een portemonnee met kleingeld.

Eindhoven: Aanhoudingen na drugs- en wapenbezit

Na een uitgebreid onderzoek naar de handel in drugs door de politie van Stratum-Gestel, zijn dinsdagmorgen om 10.33 uur, in aanwezigheid van de rechter-commissaris, in een woning aan de Kalmoesstraat een 45-jarige vrouw uit Tilburg en een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. In de woning van de 49-jarige verdachte werd 92 gram cocaïne, 1050 gram hasjiesj, een gedemonteerd vuurwapen, munitie, weegapparatuur, verpakkingsmateriaal, geld en twee GSMs aangetroffen. De drugs, het vuurwapen, de munitie en de aangetroffen goederen zijn inbeslaggenomen en de verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aangehouden verdachten bekennen 35 berovingen

De Unit Veelvoorkomende Criminaliteit van de Eindhovense politieafdelingen (UVC) heeft in de afgelopen weken twee Eindhovense jongens van 17 jaar oud en een Eindhovens meisje van 18 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van een aantal zogenaamde scooterberovingen. Ze hadden hun werkterrein vooral in de Eindhovense binnenstad waar zij gsms en tasjes uit handen rukten. In de verhoren bekenden zij 35 berovingen in 2002. Zij zitten nog vast.

Eindhoven: Verdachten straatroven gepakt

Dinsdagmorgen zijn in hun woning twee Eindhovenaren van 20 en 21 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van een aantal berovingen in de Eindhovense binnenstad. Deze berovingen, waarbij geweld werd gebruikt, werden vanaf medio oktober 2003 gepleegd. Bij huiszoekingen werden 25 gsms en geld gevonden. Er werd ook een 24-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van heling. Na verhoor kon zij naar huis. De twee andere verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. De UVC hoopt met de aanhoudingen een aantal ergerlijke straatroven op te lossen. De unit verwacht meer verdachten aan te kunnen houden.

Eindhoven: Inval in overlastpand

De UVC heeft dinsdagmorgen een inval gedaan in een woning aan de Nicolaas Beetsstraat. Door de handel in drugs ontstond voor de buurt veel overlast. In de woning vond de politie ongeveer 25 gram cocaïne, verschillende attributen voor de handel in drugs en geld (ongeveer 3500). In de woning trof de politie ook twee Nigerianen van 34 en 20 jaar oud aan, die illegaal in ons land verblijven. Zij zijn aangehouden en in vreemdelingenbewaring gegaan. De huurder / dealer was niet aanwezig en moet nog gehoord worden.

Asten: Vogels gestolen

Uit een volière in een tuin van een woning aan de Bernard de Merodestraat zijn tussen maandag 22.00 uur en dinsdag 6.15 uur elf vogels weggenomen. Het gaat om tropische vogels met een waarde van 100 Euro per stuk. De poort van de volière werd opengebroken om bij de vogels te komen.

Budel: Verdachten van vernieling aangehouden

Na een onderzoek heeft de politie vorige week vijf jongens aangehouden. Twee van hen, een 15-jarige en een 14-jarige jongen, komen uit Budel. Twee 16-jarige verdachten komen uit Budel-Schoot en een 17-jarige verdachte woont in Budel Dorplein. Het vijftal wordt verdacht van een inbraak in een verenigingsgebouw aan de Poelderstraat in het weekend van 13 en 14 september van het vorig jaar. De daders zijn binnengekomen door een deur open te breken. In het complex werden diverse vernielingen aangebracht. Aan enkele deuren ontstond braakschade en het pand liep waterschade op door het opendraaien van de kraan van de brandslangen. Ook werden wanden en tafels beklad met racistische teksten en tekens. De verdachten zijn verhoord en hebben bekend. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. Het Bureau Schadebemiddeling gaat de ontstane schade aan het gebouw van 563 Euro verhalen op de jongens.

Deurne: Roodlichtcontrole

Dinsdagmorgen is van 07.15 uur tot 08.30 uur op de kruising van de Emmalaan Stationsstraat St. Willibrordusplantsoen op het rijden door rood licht gecontroleerd. 9 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden door rood licht.

Deurne: Verdachte van diefstal gas en hennepteelt aangehouden

Bij zijn bedrijf in Deurne is maandagochtend rond 10.50 uur een 43-jarige man uit Helenaveen aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van gas voor zijn bedrijf en tevens werden op het terrein drie hennepkwekerijen met in totaal 2.162 planten aangetroffen. In één van de kwekerijen werden twee vrouwen ( 27 en 32 jaar) en drie mannen (65, 39 en 27 jaar) uit Polen aangetroffen. Zij waren henneptoppen aan het knippen. In totaal werd ook nog ruim 11 kilo henneptoppen gevonden. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De vijf aangehouden illegaal in ons land verblijvende Polen zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De 43-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nuenen: Inbrekers overlopen

In een woning aan de Weverstraat zijn maandag twee inbrekers overlopen. De bewoner kwam thuis op het moment dat ingebroken werd. Een laptop en een DVD-speler stonden klaar om meegenomen te worden. De dieven zijn gevlucht zonder buit. Het gaat om twee mannen die tussen de 1.75 en 1.80 meter lang zijn. Eén van hen heeft een fors postuur, is tussen de 25 en 30 jaar, heeft kort zwart haar en droeg een zwarte jas. De tweede dader heeft een smal postuur en krullend haar. Hij droeg een korte jas met een geblokt motief.

Reusel: Verkeerscontroles

Op de Hoeven, de Wilhelminalaan en op de Turnhoutseweg zijn dinsdag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 18 bekeuringen uitgedeeld. Twaalf voor verlichting die niet in orde was, twee voor het niet dragen van de autogordel en vier voor te hard rijden.

Soerendonk: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Molenheide zijn dinsdag drie bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet tonen van een rijbewijs en één voor het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs.

Veldhoven: Verlichtingscontrole

Nadat maandag de politie van Veldhoven diverse fietsers had gewaarschuwd omdat de verlichting niet in orde was werd er vandaag verbaliserend opgetreden. Twintig fietsers kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder voor- of achterlicht.