Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 20 januari 2004

WWS - 21123 Randvoorwaarden ten behoeve van buitenevenementen 2004; principetoestemmingen feesttenten 2004. Aan de verenigingen en/of stichtingen die kenbaar hebben gemaakt om in 2004 een feesttent te mogen plaatsen, zijn principetoestemmingen verleend. Ook is het college akkoord gegaan met het voorstel om structureel in de feesttentenregeling te regelen dat bij een officieel bestaansfeest de mogelijkheid wordt geboden om het feest met de donderdag (besloten avond) uit te breiden ten behoeve van een receptie en/of reünie. Daarnaast zijn de randvoorwaarden voor het houden van evenementen in 2004 vastgesteld. Onder andere gelden als eindtijden voor wat betreft grote buitenevenementen 01.00 uur op vrijdag en zaterdag en 23.30 uur op zondag tot en met donderdag. Tot slot is de voorlopige evenementenkalender 2004 opgesteld. Detailinfo zal in de Stadskrant of de Uitkijk worden gepubliceerd.

CSA - 267 - Vergoedingen 2004 bij dienstreizen
Het College heeft besloten dat de vergoeding bij dienstreizen per auto gehandhaafd blijft op 0,28 euro per kilometer. Omdat door een wijziging van de fiscale wetgeving nog slechts maximaal 18 cent per kilometer fiscaalvrij vergoed kan worden, zal 10 cent per kilometer via de salarissen fiscaal belast worden. De Minister van BZK heeft er niet voor gekozen om de medewerkers een netto uitbetaling van 28 cent per kilometer te garanderen. Omdat conform het bepaalde in de UWO de gemeente de reisregeling binnenland volgt, volgt hieruit dat ook de gemeente besluit om voortaan 0,28 euro bruto uit te betalen. De regeling betekent voor de gemeente Heerlen een extra uitgave van 6000 euro vanwege de extra loonheffing die betaald moet worden. De werknemers leveren een nettobedrag van ongeveer 4 eurocent per kilometer in.

Naar aanleiding van notulen b&w vergadering 13-1-2004: WWS - 319 Standpuntbepaling over de gemeentelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van de vermaatschappelijking van de zorg

Het college heeft in een brief aan zowel het Ministerie van VWS, als aan de VNG haar bezorgdheid en verontrusting uitgesproken over de recente ontwikkelingen en plannen ten aanzien van de AWBZ en gehandicaptenvoorzieningen.


---- --