Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorburg, 20 januari 2004

Samenwerking scoort!

Veel inzendingen voor NEPROM-prijs

Afgelopen donderdag sloot de inzendingstermijn voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. Er werden 80 locaties ingezonden. Uit het grote aantal inzendingen blijkt dat projectontwikkelaars, beleggers, corporaties en gemeenten trots zijn op de goede samenwerking bij locatieontwikkeling en de resultaten die ze daarmee bereiken. De komende maanden worden de inzendingen door een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van mevrouw De Boer oud-minister van VROM, beoordeeld. Minister Dekker van VROM is gevraagd de prijs van E 25.000 uit te reiken tijdens het NEPROM Jaarcongres op 13 mei. De NEPROM is de vereniging van professionele projectontwikkelaars, waarbij nagenoeg alle grotere ontwikkelaars van woningen, kantoren, winkels en bedrijventerreinen zijn aangesloten.

De NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling is ingesteld om de kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling van stedelijke locaties te stimuleren. In het bijzonder wordt aandacht gevraagd voor de samenwerking tussen gemeente en marktpartijen. Ook de goede ruimtelijke inpassing, de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit, de functionele kwaliteit en de belevingskwaliteit spelen een belangrijke rol bij de beoordeling. De prijs zal elke twee jaar worden uitgereikt aan een gemeente en risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland, die met het beste resultaat is (her)ontwikkeld en waarbij de betrokken partijen op voorbeeldige wijze hebben samengewerkt.

De 80 inzendingen weerspiegelen de brede belangstelling voor en de grote betrokkenheid bij samenwerking tussen gemeenten en markt met als doel hoogwaardige locaties tot ontwikkeling te brengen. Projectontwikkelaars, beleggers, corporaties, gemeenten, ontwerpers en adviseurs zonden locaties in voor de prijs. De inzendingen variëren van een woningbouwproject van enige tientallen woningen met een zorgvuldig vormgegeven woonomgeving tot grote binnenstedelijke herontwikkelingsopgaven. De ingezonden locaties zijn goed gespreid over het land: van Harlingen tot Maastricht en van Amersfoort tot Zaandam werden inzendingen ontvangen.