Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


20 januari 2004


Doetinchem - aanrijding materiële schade


Bij een aanrijding 19 januari omstreeks 11.30 uur hebben twee auto's schade opgelopen.Een 46 jarige inwoner uit het Duitse Uedem reed op de Europaweg komende uit de richting van Doetinchem en ging in de richting van Zeddam.Op de kruising met de Kilderweg is hij door het rode licht gereden en met een 35 jarige bestuurder uit Kilder die in de richting van Wijnbergen wilde gaan in aanraking gekomen.Er heeft zich geen persoonlijk letsel voorgedaan.


Doetinchem - inbraak in auto


Aan de van Leeuwenhoeklaan in Doetinchem is op 19 januari tussen 22.10 en 22.20 ingebroken in een geparkeerd voertuig. De eigenaar had zijn auto op de oprit geparkeerd.De dader heeft door het vernielen van een ruit zich toegang tot de auto verschaft en hierbij de telefoon uit de carkit ontvreemd.


Winterswijk - brand in woning


Een felle brand in een woning aan de Burinkweg heeft voor een enorme schade gezorgd. De brandweer en politie kregen rond 09.15 uur de melding en bij het aanrijden zag men de vlammen uit het dak komen. De brand is vermoedelijk ontstaan tijdens werkzaamheden in de woning door een extern bedrijf . Een verder onderzoek naar de oorzaak wordt ingesteld.


Eibergen- winkeldieven aangehouden


Door oplettend personeel van een winkel aan de Brink zijn gisterenmiddag twee verdachten aangehouden die betrapt waren op het plegen van winkeldiefstal. Het gaat om een 30-jarige man uit Lichtenvoorde en een 40-jarige vrouw uit Velp (NB). Zij hadden het voorzien op cosmetica, maar werden betrapt, waarna zij de spullen in de winkel achter lieten en er al;s een haas vandoor gingen.
De gealarmeerde politie hield het tweetal aan trof enige artikelen aan, die kennelijk elders waren gestolen. Zij zijn voor onderzoek meegenomen en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Ruurlo- vrouw gewond bij aanrijding


Een 20-jarige fietsster uit Ruurlo is gisteren rond 17.45 uur gewond geraakt toen zij met haar fiets werd aangereden op de kruising Wildenborchseweg. Een 25-jarige plaatsgenote in de auto kwam vanaf de Wildenborchseweg en zag de fietsster die voor haar van links over het fietspad reed over het hoofd. Regen en de duisternis zijn hiervan de mogelijke oorzaak.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --