Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 04 (datum mededeling 22 januari 2004) Kapvergunningen
Snoeiplan 2004
Voorontwerp bestemmingsplan

* Verleende APV vergunningen


* Agenda gemeenteraad
Gemeenteberichten week 04
Verleende bouwvergunning

- Goyergracht Zuid 9, plaatsen twee dakkapellen, verzonden d.d. 14 januari 2004.
Verleende kapvergunningen


-49 bomen in de Fazantenhof, Patrijzenhof, Rietgors, Roerdomp, Troeveveen, Pijlenkamp, Aartseveen, Geutoomserf, Raadhuislaan, Parklaan, Hasselaarlaan en de Laarderweg. Deze bomen zijn ziek , dood, of hebben stamrot. Een aantal bomen zullen worden vervangen. Een tweetal bomen zijn reeds gekapt wegens direct omval-gevaar. De tekeningen waarop u kunt zien welke bomen het betreft zijn te bekijken bij de balie van de sector Grondgebied.

Bovenstaande besluiten liggen vanaf de dag na datum van deze publicatie ter inzage. Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Indiening van een bezwaarschrift schort de werking van een verleende vergunning niet op. U kunt na het indienen van een bezwaarschrift, als onverwijlde spoed dat -gelet op de betrokkenen belangen - vereist, ook een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Voor een dergelijk verzoek brengt de rechtbank griffierecht in rekening.

Snoeiplan 2004

Vanaf maandag 26 januari a.s. zullen de medewerkers van de buitendienst starten met diverse snoeiwerkzaamheden aan bomen en struiken. Deze snoeiwerkzaamheden zullen plaatsvinden in de Zuidbuurt, de Raadhuislaanbuurt, de Noordbuurt en het buitengebied. U kunt het snoeiplan inzien bij de balie van de sector Grondgebied.

Inspraak voorontwerpbestemmingsplan

Vanaf 23 januari 2004 ligt het voorontwerpbestemmingsplan 'Bedrijventerrein Zuidbuurt' vier weken ter inzage bij de sector Grondgebied in het gemeentehuis.
Het voorontwerp omvat het bedrijventerrein Zuidbuurt, (Bramenberg, Vlierberg, Rozenbottelberg en Walnootberg).
Gedurende de inzagetermijn kunt u inspraakreacties indienen bij burgemeester en wethouders. Op 5 februari 2004 wordt tussen 19.30 en 21.00 uur een inloopavond georganiseerd in de hal van het gemeentehuis (ingang Noordersingel).

Verleende APV Vergunningen

* Vergunning t.b.v. auto-stunt-show op 5 juli 2004, verleend aan Dhr. P. Althoff (verzonden 17 december 2003)
* Vergunning voor het organiseren van voorstellingen in het amfitheater op het terrein de Lieberg (d.d. 6 en 27 juni, 22 augustus en 5 september 2004) aan Stichting de Lieberg (verzonden 23 december 2003)

* Drank- en Horecavergunning verleend aan Restaurant Eemland B.V. (verzonden 5 januari 2004)

* Drank- en Horecavergunning verleend aan Manege Schildknecht B.V. (verzonden 12 januari 2004)

* Standplaatsvergunning Torenzicht voor 2004 aan T.G. Nguyen (verzonden 13 januari 2004)

* Standplaatsvergunning Torenzicht voor 2004 aan V.O.F. Koelewijn Ten Hoven (verzonden 13 januari 2004)

* Standplaatsvergunning Torenzicht voor 2004 aan Alie's Vishandel v.o.f. (verzonden 16 januari 2004)

* Standplaatsvergunning Braadkamp voor 2004 aan Vishandel Hopman (verzonden 16 januari 2004)

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na verzending een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. Voor meer informatie over APV vergunningen kunt u terecht bij mevr. I. Seure, tel. 035-5390687, sector Samenleving en Bestuur.
De Welstandscommissie komt bijeen op donderdag 22 januari 2004. De agenda kunt u vanaf vrijdag 16 januari inzien bij de balie van de sector Grondgebied.
Vergadering van de gemeenteraad van Eemnes
op maandag 26 januari 2004
aanvang 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis Agenda o.m.:

* Vaststellen agenda

* Hamerstukken:

- Zendmachtiging GLR-BEL

* Referendumverordening

* Begrotingswijzigingen
De agenda wordt pas definitief tijdens de raadsvergadering zelf. Wijzigingen kunnen dus nog optreden.
Indien u wenst in te spreken, dient u dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de raadsgriffier. Ondermeer op onderwerpen die op de agenda staan en niet eerder in de commissievergadering zijn behandeld kan worden ingesproken. De op de agenda betrekking hebbende stukken liggen vanaf heden ter inzage in de hal van het gemeentehuis.
bij de sector Grondgebied in het gemeentehuis. Op grond van de Tijdelijke referendumwet kunnen in de gemeente woonachtige kiesgerechtigde inwoners hierover binnen drie weken na deze bekendmaking een verzoek tot het houden van een referendum indienen. Grondgebied, telefoon 5390611. Als geen (geldig) verzoek wordt ingediend, treedt de verordening zes weken na de dag van bekendmaking in werking.