Gemeente Eindhoven

Persbericht: 20 januari 2004, no. 15

Eindhoven doet mee aan Europees onderzoek

De gemeente Eindhoven gaat meedoen aan een Europees onderzoek naar de invloed van cultuur op de economische ontwikkeling van steden. Deelname aan het onderzoek, waarin een aantal Europese steden met elkaar zal worden vergeleken, gaat 10. 000 euro kosten.

Het is een initiatief van EUROCITIES, een organisatie van Europese steden, die eind vorig jaar bijeen was in het Portugese Porto. Namens Eindhoven was daar burgemeester Sakkers aanwezig.

Burgemeester en wethouders willen om een aantal redenen aan het onderzoek meedoen:

* vanwege de bestuurlijke ambitie voor sterkere internationale profilering van stad en regio, waarin cultuur een belangrijke rol speelt en

* omdat cultuur niet alleen een toegevoegde waarde heeft voor de economische groei, maar bovendien de sociale samenhang en de kwaliteit van de openbare ruimte bevordert.

Aan het onderzoek, The Impact of Culture on the Economic Development of Cities, doen, buiten Eindhoven, mee: Amsterdam, Antwerpen, Birmingham, Bolzano, Den Haag, Edinburgh, Manchester, Rotterdam, Tampere, Utrecht en Wenen. Half augustus a.s. worden de resultaten van het onderzoek verwacht.

© 2004 Gemeente Eindhoven