Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave dinsdag 20 januari 2004

* IDENTITEIT DRIE OMGEKOMEN MANNEN VASTGESTELD

(Zie ook persbericht zondag 18 januari)
ROTTERDAM - In een woning aan de Krabbestraat werden zaterdagavond j.l de stoffelijke overschotten gevonden van drie mannen. Zij waren door geweld om het leven gebracht.
De identiteit van de drie slachtoffers was tot nu toe niet bekend. Maandag 19 januari is er sectie verricht op de lichamen van de mannen en is komen vast te staan dat het gaat om drie Rottersdammers: een 21-jarige man, zijn 28-jarige oom en een 22-jarige man.
Een Recherche Assistentie Groep (RAG) van 15 rechercheurs is belast met het onderzoek naar de daders.


* RECHERCHE OP ZOEK NAAR SLACHTOFFER VAN BEROVING

ROTTERDAM - Donderdagochtend 15 januari j.l. omstreeks kwart over zeven werd een tot nu toe nog onbekende man beroofd op het Kruisplein. Twee jongens op een scooter passeerden het slachtoffer en trokken plotseling zijn mobiele telefoon uit zijn handen. De beroving werd door getuigen gezien, die er melding bij de politie van maakten.
Het slachtoffer van deze beroving heeft zich echter tot op heden nog niet bij de politie gemeld om aangifte te doen. De recherche van het district Rotterdam-Centrum wil graag in contact komen met het slachtoffer van de beroving. Hij wordt verzocht zich te melden bij het politiebureau aan het Doelwater of contact op te nemen met de recherche van district Rotterdam-Centrum via 0900-8844, lokaal tarief.


* SLACHTOFFERS BEDREIGING GEZOCHT
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag 9 januari j.l. bedreigden twee jongens een fietster op het fietspad aan de Horvathweg aan de zijde van het Spartastadion. Twee jongens, gekleed in donkere kleding en een capuchon over hun hoofden, maakten in de richting van passerende fietster een 'schietgebaar' met een voorwerp. Ook riepen ze diverse dingen naar de vrouw. Politiemensen waren getuigen van deze bedreiging en hielden het jeugdige Rotterdamse tweetal (13 en 15 jaar) aan. De vrouw was echter al weggefietst en heeft zich nog niet bekend gemaakt bij de politie.
Omdat al eerder een man melding maakte van een dergelijke bedreiging bestaat het vermoeden dat meerdere mensen door deze jongens zijn bedreigd. De politie Rotterdam-Rijnmond wil graag in contact komen met de fietster die werd bedreigd, de man die eerder melding heeft gemaakt en mogelijk andere slachtoffers van de bedreigingen van dit tweetal. Zij en eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Jeugdzaken van het district Rotterdam-West via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* GETUIGENOPROEP STENENGOOIENDE JEUGD
ROTTERDAM - Maandag 12 januari j.l. raakte een automobilist licht gewond, nadat een aantal jongens vanaf de Diergaardetunnel een steen naar zijn auto hadden gegooid. De jongens stonden op en nabij het spoorwegviaduct en gooiden, op het moment dat de automobilist hen passeerde, de steen door de voorruit van de rijdende auto. Door rondvliegend glas raakte de bestuurder gewond. De afdeling Jeugdzaken van het district Rotterdam-West verzoekt getuigen en mogelijk andere slachtoffers telefonisch zich te melden via 0900-8844, lokaal tarief.


* VERDACHTE SCHIETPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP AANGEHOUDEN

(Zie ook persbericht van 18/01/2004)
ROTTERDAM - Maandagmiddag werd in Enschede een 40-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van een schietpartij met dodelijke afloop, die afgelopen zaterdagmiddag rond kwart over drie plaatsvond in de Talmastraat. Op straat werd een 43-jarige Rotterdammer door de verdachte meerdere malen met een vuurwapen beschoten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De 40-jarige Rotterdammer reed vervolgens op een fiets weg in de richting van de Schieweg. Tijdens zijn vlucht liet hij zijn fiets en zwarte jas achter in de Insulindestraat. De fiets werd inmiddels aangetroffen. Het bij de schietpartij gebruikte vuurwapen werd door de verdachte weggegooid in het zand van een opengebroken trottoir bij een bushalte op de Bergselaan/Bergsingel, maar werd daar niet meer aangetroffen. De recherche van het district De Noordhoek doet een dringend beroep op personen die iets weten of wel de zwarte jas in de Insulindestraat of het vuurwapen op de Bergselaan/Bergsingel hebben gevonden contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of dit bij een politiebureau af te geven.


* STRAATROVER AANGEHOUDEN
(Zie ook persbericht 19 december 2003)
ROTTERDAM - Het Geweldsteam van district Oost loste met de aanhouding van een zeventienjarige Rotterdammer een beroving van twee veertienjarige jongens op 18 december 2003 op. Het tweetal zat samen op metrostation Prins Alexander, toen zij door de verdachte werden aangesproken. Onder bedreiging van een stanleymes moesten de jongens meelopen naar een nabijgelegen tunneltje, waar de Rotterdammer het mes op de keel van één van de jongens zette en hem dwong zijn mobiele telefoon af te geven. Met de buit rende de knaap vervolgens weg.
Dankzij onder meer het opgegeven signalement kon de verdachte vorige week vrijdag worden aangehouden op het NS-station Noord. Na verhoor bekende hij de beroving. De jeugdige straatrover werd begin deze week voorgeleid aan de Officier van Justitie.


* SNELHEIDSCONTROLES
BARENDRECHT/BERGSCHENHOEK - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdagmorgen radarsnelheidscontroles op de 2e Barendrechtseweg in Barendrecht en op de Provincialeweg N209 in Bergschenhoek. Tussen half tien en half elf werd, na klachten van omwonenden over hoge rijsnelheden, gecontroleerd op de 2e Barendrechtseweg. Van de 536 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers namen 60 het niet zo nauw met de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur. Op de Provincialeweg N209 in Bergschenhoek werd tussen half tien en elf uur gecontroleerd. Hier overschreden 16 van de 1254 de radarwagen passerende automobilisten de 80 km-limiet. Hoogste overtreding bedroeg 110 km/uur.

Ochtenduitgave dinsdag 20 januari 2004