Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 20 januari 2004

Op dinsdag 20 januari 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen.

Bestedingsvoorstel integraal veiligheidsbeleid Het college heeft kennisgenomen van het bestedingsvoorstel m.b.t. de onderstaande eenmalige uitgaven in het kader van integraal veiligheidsbeleid:

- de nieuwsbrief Veilige School ( 270,--);
- Veilige School voortgezet onderwijs: interactief theater ( 16.500,--);

- Pilot Veilig Schoolplein basisscholen, fysieke aanpassingen ( 30.500,--);

- Veilig Schoolplein De Horizon, fysieke aanpassingen ( 5.000,--);
- Marietje Kesselsproject, eerste periode 2004, zoals besloten in de raadsvergadering van november 2003 ( 30.000,--);
- Jongereninloop in De Trefterp, verbouwing en inrichting ( 15.000,--);

- Mediation tussen een gezin en een hanggroep ( 1.300,--);
- Activiteiten rondom het ondertekenen van het convenant Stichting Toezicht Capelle ( 500,--).
De voorzitter van de commissie Bestuurszaken wordt verzocht het besluit te plaatsen op de lijst van mededelingen.

SCEC mag subsidie jazzfestival in 2004 gebruiken De Stichting Cultuur & Evenementen Capelle (SCEC) hoeft geen 32.000,-- terug te betalen aan de gemeente. Doordat het jazzfestival in Capelle dit jaar niet doorging, had de SCEC een voordelig saldo van 32.000,--. Het college gaat akkoord met het overhevelen van dit subsidiebedrag naar 2004, met als voorwaarden dat de SCEC zowel een jazzfestival Music Capelle organiseert als een financiële impuls doet toekomen aan het evenement de CultuurProm.

Bestemmingsplan s-Gravenweg-West 2004
Het college stemt ermee in om de inspraakprocedure te starten voor het wijzigen van het bestemmingsplan s-Gravenweg-West 2004. Het college heeft besloten om het voorontwerp van dit bestemmingsplan ter beoordeling toe te zenden aan het Hoogheemraadschap van Schieland en Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, met het verzoek een specifieke verklaring van geen bezwaar af te geven zodat een procedure ex artikel 19 lid 2 WRO kan worden gevolgd. Tevens verzoekt het college het presidium het concept-vooronwerp bestemmingsplan s-Gravenweg-West ter kennisgeving aan de commissie Ruimte voor te leggen.

Subsidieverordening Welzijn 2004
Het college heeft de Subsidieverordening Welzijn 2004 vastgesteld. Omdat de raad niet langer het welzijnsjaarprogramma vaststelt, moest de subsidieverordening worden aangepast aan het duale stelsel. Daarnaast zijn ten opzichte van de Subsidieverordening Welzijn 2002 2 artikelen veranderd: artikel 8 betreffende de bevoorschotting en artikel 19 betreffende het egalisatiefonds. De instellingen die te maken hebben met de Subsidieverordening Welzijn zijn in het traject voorafgaand aan het vaststellen van het Welzijnsjaarprogramma 2004 al geïnformeerd over deze wijzigingen. Het presidium wordt verzocht dit voorstel te agenderen voor de vergadering van de commissie Dienstverlening en de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad. Het besluit tot het intrekken van de Subsidieverordening Welzijn 2002 en tot het vaststellen van de Subsidieverordening Welzijn 2004 wordt referendabel verklaard in het kader van de Tijdelijke Referendumwet.

Bedrijfsvoeringsconvenant 2004
Het college heeft het bedrijfsvoeringsconvenant 2004 vastgesteld, onder voorbehoud van een positief advies van de Ondernemingsraad.

Bezwaarschrift tegen beschikking rijksbijdrage inburgering nieuwkomers 2004
Het college heeft besloten een bezwaarschrift in te dienen bij de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie tegen de beschikking rijksbijdrage inburgering nieuwkomers 2004. Op grond van deze beschikking zou de vergoeding ongeveer 40% lager zijn dan de rijksvergoeding 2003.

3e-kwartaalverslag 2003 DCMR Milieudienst Rijnmond Het college heeft kennisgenomen van het 3e-kwartaalverslag 2003 van de DCMR Milieudienst Rijnmond. Hierin staat het werk beschreven dat de DCMR namens de gemeente heeft verricht. Daarbij wordt een korte samenvatting gegeven van de geleverde productie, inzet van formatie en gemaakte kosten. Het presidium wordt verzocht dit besluit te plaatsen op de lijst van mededelingen van de commissie Ruimte.

Aanbesteding aanleg drainage Wilhelminastraat In de Wilhelminastraat is ernstige hinder van water in de kruipruimtes geconstateerd. Onderzoek wees uit dat ook de weg last heeft van een hoge grondwaterstand. Hierdoor kan schade aan de weg ontstaan. Dit is op te lossen door een snelle aanleg van een drainage. De kosten hiervoor zijn ongeveer 100.000. Om dreigende problemen met de weg te voorkomen heeft het college ingestemd met de aanleg daarvan.