Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Onderzoek consumentenbond:

Bison vochtvreter ultra als beste getest

Bison Vochtvreter Ultra is in de Consumentengids van januari 2004 als beste getest én aanbevolen door de Consumentenbond. Zowel de hoeveelheid opgenomen vocht als het gebruiksgemak van Bison Vochtvreter Ultra speelden hierin een cruciale rol. Nummer 1, met stip , aldus de Consumentengids. In totaal werden zeven exemplaren getest.

In de beoordeling van Bison Vochtvreter Ultra: Hij neemt het meeste vocht op en is erg makkelijk in het gebruik. De kristallen in Vochtvreter absorberen het teveel aan waterdamp. Raken de kristallen verzadigd, dan druppelt het vocht langzaam in een reservoir. Dit is het enige exemplaar waarbij het legen daarvan eenvoudig gaat. Bij andere merken is dat een stuk lastiger, zo blijkt uit het onderzoek van de Consumentengids. Bovendien ontkomt u er niet aan om de zak met korrels aan te raken. Terwijl Bison laat zien dat dit helemaal niet nodig is.

Verbeterde versie

Vochtvreter bestrijdt condens, vocht en muffe geurtjes in gesloten en slecht geventileerde ruimtes. Bison bracht in 2002 een vernieuwde en verbeterde versie op de markt: Bison Vochtvreter Ultra. Deze heeft een afsluitbare schenktuit waarmee de gebruiker het opgevangen vocht afgiet. Op die manier zorgt Vochtvreter tot drie maanden voor een continue vochtigheidsgraad. De kristallen zitten in een kant en klare navulzak die de consument eenvoudig kan vervangen.

Onderzoeksrapport downloaden

Voor alle onderzoeksresultaten: zie de quick test in de Consumentengids van januari 2004. Of surf naar www.vochtvreter.nl (of kijk bij het Laatste nieuws op de doe-het-zelfsectie van www.bison.nl). Via beide sites kunt u het bewuste artikel downloaden.



Ingezonden persbericht