Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


20 januari 2004


Tips, aanwijzingen en concrete gegevens moeten leiden naar de verdachte van de gewelddadige dood van een 56 jarige inwoner uit Zeddam. Het Team Grootschalig Optreden van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland dat in verband hiermee is opgericht zoekt onder meer naar een nog onbekende fietser.
Inmiddels gaat in Zeddam het gerucht, dat er twee personen zijn aangehouden. Dit is niet juist, er zijn geen aanhoudingen verricht.


Het dodelijke incident deed zich op vrijdag 2 januari j.l. omstreeks 22.30 uur voor op de Pastoor Beenenstraat in Zeddam. Het slachtoffer kwam samen met zijn echtgenote terug van een etentje toen een onbekende man hem benaderde en er een handgemeen ontstond. Het slachtoffer blijkt hierbij te zijn gestoken en is ten gevolge hiervan aan zijn verwondingen overleden.


Of het incident te maken heeft met een eerder conflict op de Oude Doetinchemseweg, waarbij een fietser tegen de echtgenote van het slachtoffer was aangebotst is nog niet duidelijk.


De verdachte, zo blijkt uit het onderzoek is per fiets richting de Delweg gevlucht en daarna is zijn vluchtroute niet bekend. Kort na het incident bleek de tas van de echtgenote van het slachtoffer te zijn verdwenen en deze is tot op heden, ondanks diverse inspanningen niet terug gevonden. Mogelijk ten overvloede: het gaat om een zwarte handtas met klittenbandsluiting en rode binnenzijde, waarin persoonlijke bescheiden van de vrouw zaten.


Het rechercheteam, dat aanvankelijk met 16 rechercheurs en met ondersteuning van diverse gespecialiseerde diensten een onderzoek startte is inmiddels uitgebreid tot 20 personen.


Tijdens het eerste buurtonderzoek werd regelmatig op een onbekende fietser gewezen en ook bij het passantenonderzoek van 9 januari j.l. kwam steeds informatie bij het team over een fietser die rond het tijdstip van het dodelijke incident in Zeddam was gesignaleerd. Deze man zou tussen de 20 en 35 jaar zijn en droeg donkere kleding en een gevlekte shawl. Eerder is in de media gesteld dat dit een zogenaamde "arrafat-shawl"zou zijn. Niet uitgesloten kan worden dat het een sjaal betreft die daar op lijkt, maar mogelijk een wat andere print heeft.
Op de avond van het passantenonderzoek heeft ook een politieteam in Kilder gestaan, om informatie uit het eerste buurtonderzoek na te trekken.


Voor tips en informatie kan men bellen met het rechercheteam in Doetinchem, via het telefoon-nummer 0900-8844.
Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --