Akzo Nobel

Akzo Nobel breidt poedercoatingsactiviteiten in China uit

Arnhem, 20 januari 2004 Akzo Nobel gaat de poedercoatingsactiviteiten in China uitbreiden. In 2004 worden twee nieuwe fabrieken gebouwd om Akzo Nobels leiderschapspositie in poedercoatings verder uit te breiden en de aanwezigheid in China, de snelst groeiende poedermarkt ter wereld, te versterken.

In 1992 zijn Akzo Nobels poedercoatingsactiviteiten naar China verplaatst. Sindsdien hebben wij onze positie verstevigd door acquisitie en autonome groei. De afgelopen jaren is Akzo Nobel blijven investeren en is erin geslaagd sneller te groeien dan de concurrenten in 's werelds snelst groeiende poedermarkt. Met de twee nieuwe fabrieken blijft onze strategische aandacht gericht op deze belangrijke regio, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten.

Bill McPherson, General Manager van Akzo Nobel Powder Coatings, voegde daar aan toe: Onze Interpon Powder Coatings business heeft zowel buitenlandse als lokale afnemers in China. Wij voorzien in de behoeften van zowel exporteurs als nationaal opererende producenten van poedergecoate producten. Door de vier strategisch gelegen fabrieken zijn wij goed gepositioneerd om onze klanten in heel China te bedienen.

Het uitbreidingsplan omvat de bouw van twee nieuwe fabrieken. De één in Langfang dat halverwege Beijing en Tianjin ligt. De ander in Guangdong Province in het zuiden, op een locatie naast de bestaande poederactiviteiten in Shenzhen.

McPherson zei verder: Guangdong Province is een belangrijke regio voor onze exporterende afnemers die actief zijn op het gebied van metalen meubilair en elektrische en andere goederen. Daarnaast is er een hoge concentratie bedrijven die poedercoatings verwerken in aluminium bouwmaterialen en IT-apparatuur. Deze uitbreiding bestaat uit de bouw van een nieuwe fabriek op een terrein van 22.000 m2, met de mogelijkheid om nog eens 12.000 m2 te gebruiken voor latere uitbreidingen. Het ondersteunt ons belangrijkste strategische doel: sneller blijven groeien dan de markt.

Het Langfang-project is de verhuizing van onze bestaande fabriek in Beijing naar een nieuwe locatie van ongeveer 17.000 m2. Langfang is één van de snelst ontwikkelende industriële regios van Noord-China en één van onze grootste afnemers heeft daar zijn activiteiten. Door deze uitbreiding kunnen wij en beter inspelen op hun behoeften en beter reageren op de marktgroei in die regio.

Internet: www.akzonobel.cn; www.akzonobel.nl; www.interpon.com; www.resicoat.com
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343