Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Hoevelaken; uit bus gehaald na vernieling bushokje
Publicatiedatum: 20-01-2004

Een 14-jarige jongen uit Zeist is door agenten uit Hoevelaken (unit Noord) uit een lijnbus gehaald, omdat hij kort daarvoor op de Koninginneweg een bushokje vernield zou hebben. De jongen geeft dit feit toe, doch laat ook weten dat het allemaal per ongeluk is gebeurd. Hij zou een stukje lood hebben overgegooid naar vrienden van hem. Toen dit lood per ongeluk een ruit van het bushokje raakte, brak deze.

In Amersfoort is de lijnbus waar de jongen in zat achterhaald en kon hij worden aangehouden. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Dit is - gelet op zijn woonplaats - naar het arrondissement Utrecht verzonden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Ede; wietlevering niet door gegaan

Publicatiedatum: 20-01-2004

Met de aanhouding van een 34-jarige Zaandammer hebben agenten in Ede (unit Midden) kennelijk de levering van wiet weten te voorkomen. De man stond 23 december met zijn auto voor een horecagelegenheid, toen agenten in de auto een zakje wiet zagen liggen. Dat rechtvaardigde een onderzoek in de kofferbak, waar uiteindelijk door de Zaandammer aan mee werd gewerkt. Dat leverde de vondst van 1 kilo wiet en een gering geldbedrag op.

Ook is het rijbewijs van de verdachte ongeldig verklaard en opgestuurd naar de gemeente Zaandam. Het bestond uit twee delen. En daarmee is zo"n bewijs formeel niet langer geldig. Justitie laat op 29 december weten de verdachte een schikkingsvoorstel van 2600 euro aan te bieden. Als hij dit bedrag niet betaald, moet hij op 4 maart voor komen in Arnhem.
voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221