Gemeente Heusden


Van Delft Groep koopt grond op bedrijvenpark Het Hoog 20-1-2004 De gemeente Heusden heeft overeenstemming bereikt met de Van Delft Groep over de aankoop van bedrijfsgrond op het toekomstige bedrijventerrein Het Hoog. Tevens koopt de gemeente van de Van Delft Groep de opstallen van het bedrijf aan de Schoolstraat in Drunen. De Van Delft groep is een installatiebedrijf op het gebied van centrale verwarming, sanitair en verwarming. Daarnaast is het producent van aluminium gevelelementen.

Met de overeenstemming is de eerste daadwerkelijke aankoop van bedrijfsgrond op Het Hoog een feit. De komende weken zullen worden benut om de benodigde overeenkomsten inhoudelijk definitief vorm te geven. Er zal enige tijd mee gemoeid zijn omdat onder meer nog besluitvorming moet plaatsvinden over de concrete tekst voor de aanvaarding van het parkmanagement. De transacties zullen uiteindelijk in april 2004 aan de gemeenteraad ter bekrachtiging worden aangeboden.

De aankoop van de opstallen aan de Schoolstraat (totaal ruim 4000 m2) maakt het voor de gemeente in de toekomst mogelijk de inrichting van het Drunense centrumgebied verder te ontwikkelen. Met de Van Delft Groep is overeengekomen dat nog minimaal drie jaar de opstallen aan de Schoolstraat verhuurd zullen blijven. Een deel van de Van Delft Groep zal gedurende die termijn daar nog gevestigd blijven.

Het college van Heusden is verheugd over de komst van de Van Delft Groep naar Het Hoog. Het Drunense familiebedrijf, dat in 1895 werd opgericht, heeft 110 arbeidsplaatsen. Het feit dat het bedrijf ook in de toekomst in de gemeente Heusden gevestigd zal blijven, wordt door het gemeentebestuur met instemming begroet.

De gemeente Heusden is positief over de invulling van bedrijvenpark Het Hoog. Er zijn besprekingen gaande met een aantal geĂŻnteresseerde bedrijven.