Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 20 januari 2004

* AUTODIEFJE AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield maandagmorgen omstreeks kwart voor acht in de Isaac Hubertstraat een zestienjarige jongen uit Rotterdam aan. De verdachte zat samen met een andere jongen in een auto, die afgelopen zondag vanaf de Goudse Rijweg was gestolen. Politiemensen zagen de auto zonder verlichting en tegen de verplichte rijrichting in rijden. Toen beide knapen de politiemensen zagen, werd de auto stilgezet en renden ze de auto uit.
De zestienjarige jongen werd in zijn kraag gevat en overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering werd gesteld. De auto werd in beslaggenomen. Naar de andere verdachte, die wist te ontkomen, wordt een onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten De Noordhoek, Oost en Feijenoord-Ridderster ontmantelden maandag in totaal vier hennepkwekerijen in de Erasmusstraat, Tollensstraat, Blaardorpstraat en aan het Quadenoord. Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd maandagmorgen een onderzoek in een woning in de Erasmusstraat ingesteld. Hier werden 537 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Bovendien werd de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal afgetapt. Naar de 27-jarige bewoner, die niet thuis was, wordt een onderzoek ingesteld.
In een woning in de Tollensstraat werd maandagmiddag op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld. Zo'n 140 hennepplanten en de groei-apparatuur werden aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de 44-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Maandagavond werd naar aanleiding van stankklachten een onderzoek ingesteld in een woning in de Blaardorpstraat. Hier bleek net te zijn geoogst. Zo'n negentig hennepplanten en diverse kweekbenodigdheden werden in beslag genomen. Tevens werd de stroom illegaal afgetapt. De 35-jarige bewoner werd aangehouden en na onderzoek en verhoor met een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.
Op grond van de Opiumwet werden maandagavond ook een onderzoek ingesteld in een woning aan het Quadenoord. In twee kamers werden in totaal 383 hennepplanten aangetroffen en met de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tegen de 25-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd door personeel van Eneco geconstateerd dat er met de stroomvoorziening was geknoeid. Alle hennepplanten en groei-attributen werden maandagavond laat vernietigd.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield maandag radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk, Stadionweg, Vaanweg, Laan op Zuid en Statenweg. Tussen kwart voor acht en kwart voor tien overschreden op de Westzeedijk 33 van de 1260 de radarwagen passerende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur. Op de Stadionweg, waar 's morgens tussen acht en tien uur en 's middags tussen vier uur en kwart over vijf werd gecontroleerd, namen 134 van de in totaal 2660 voorbij de radarwagens rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogste score: 96 km/uur.
Tussen kwart voor elf en kwart over twaalf 's morgens hielden op de Vaanweg 70 van de 705 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 85 km/uur in plaats van '50'.
Op de Laan op Zuid, waar tussen kwart voor elf en half twaalf 's morgens werd gecontroleerd, reden 5 van de 355 de radarwagen passerende automobilisten aanzienlijk harder dan '50'. Hoogste overtreding bedroeg 73 km/uur.
Tussen kwart voor acht en half tien 's avonds flitste de snelheidsradar op de Statenweg in beide rijrichtingen 98 van de 1272 voorbijrijdende weggebruikers. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur, terwijl daar '50' is toegestaan.


* ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Maandagavond rond half elf liep een negentienjarige uit Maleisië afkomstige opvarende van een in de Torontohaven afgemeerd zeeschip oogletsel en ademhalingsproblemen op tijdens een arbeidsongeval. De man, die beschermende kleding droeg, maakte tijdens het overpompen van de stof methyleenchloride vanuit een lichter een aftappunt aan boord van het schip open om een monster te nemen. Daarbij kreeg hij een kleine hoeveelheid van de stof in zijn ogen en op zijn huid en ademde ook de stof in. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse vervoerd, waar hij voor verdere behandeling op de intensive-care afdeling werd opgenomen. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek ingesteld.


* FIETSER ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
BARENDRECHT - Maandagavond omstreeks half negen raakte een 19-jarige fietster uit Barendrecht zwaar gewond, nadat zij op de Binnenlandse Baan werd aangereden door een auto. De vrouw fietste op de oversteekplaats voor fietsers, toen zij plotseling werd aangereden door een auto bestuurd door een 20-jarige automobilist uit Barendrecht.
Het slachtoffer liep ernstig in- en uitwendig letsel op en werd met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval in.