AutoRai

20-1-2004

smart maakt nieuwe naam bekend: smart formore

De smart utility vehicle, waarvan de introductie in 2006 gepland staat, krijgt de naam smart formore. Met dit model wil het jonge en dynamische merk s werelds grootste automarkt de Verenigde Staten betreden.

De smart formore wordt uitgerust met vierwielaandrijving en is geschikt voor alle terreinen.

De opvallend vormgegeven en veelzijdige smart formore zal vanaf begin 2006 in de Daim-lerChrysler-fabriek in Juíz de Fora in Brazilië worden geproduceerd. Deze fabriek heeft een jaarlijkse capaciteit van 60.000 eenheden. Gepland is dat hiervan de helft in de Verenigde Staten zal worden afgezet, de andere helft is bestemd voor de overige kernmarkten van smart.

De smart formore onderscheidt zich door de typische smart kenmerken innovatie, functio-naliteit en joy of life. Zelfs zodanig, dat de afkorting SUV bij de smart formore staat voor smart utility vehicle. Met de naam smart formore zet smart de nieuwe naamgeving voort die met de smart forfour werd ingevoerd. De namen verwijzen direct naar de gebruiksmoge-lijkheden van de auto: de smart fortwo coupé en cabrio voor twee personen, de smart for-four voor vier inzittenden en de smart formore voor meerdere passagiers en mogelijkheden. De namen smart roadster en roadster-coupé blijven gehandhaafd, omdat ze staan voor puur rijplezier.