Politie Hollands Midden
Datum: 20 januari 2004



Vandalismebus Connexxion in Doe-Effe-Normaalles Warmond
In het kader van vandalismepreventie verzorgt de politie in samenwerking met Connexxion op donderdag 5 februari een Doe-Effe-Normaalles over vandalisme in het openbaar vervoer. Connexxion zal een presentatie verzorgen aan de groepen 8 van de drie basisscholen uit Warmond. Omstreeks 13.15 uur worden zo'n 70 leerlingen verwacht in het verenigingsgebouw 'Het Trefpunt' aan de Herenweg 80 waar de presentatie wordt gegeven. Daarna gaat de groep lopend naar de vandalismebus die wordt opgesteld aan de Bisschopslaan. De les duurt ongeveer anderhalf uur. Bij de les zijn de Doe-Effe-Normaal agenten aanwezig.

Inbraak in woningen Voorschoten
Op klaarlichte dag van maandag 19 januari werd er ingebroken in twee flatwoningen aan de Professor Eykmanhof. Via de voordeur wist men binnen te komen door deze open te flipperen of te breken. Uit de woningen werden onder meer sieraden, een fotocamera, een laptop, mobiele telefoons en een playstation. De politie is een onderzoek begonnen.


Aanrijding Alphen aan den Rijn

Een meisje uit Alphen aan den Rijn, leeftijd niet bekend, brak op maandag 19 januari rond 08.05 uur op het Burgemeester Visserpark haar been toen zij op haar fiets werd aangereden door een 41-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Het meisje werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie onderzoekt de aanrijding.


Aanrijding Alphen aan den Rijn

Bij het passeren op het fietspad van de Meteoorlaan raakten op maandag 19 januari rond 20.05 uur een 19-jarige snorfietser uit Alphen aan den Rijn en een 17-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn elkaar. Beiden kwamen ten val. De fietser liep een gebroken kaak en een gebroken sleutelbeen op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie onderzoekt de aanrijding.


Aanrijding Bodegraven

Een 40-jarige motorrijder uit Stolwijk botste op maandag 19 januari rond 08.10 uur op de Goudseweg frontaal op een 34-jarige automobiliste uit Bodegraven. De man uit Stolwijk liep een schouderbladfractuur op en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval gebeurde doordat de motorrijder een file links inhaalde.

Onder invloed met auto weg af Nieuwerkerk aan den IJssel
Een 20-jarige man uit Rotterdam raakte op dinsdag 20 januari rond 05.40 uur met zijn auto van de Schielandseweg. De bestuurder bleef ongedeerd. Agenten constateerden drankgebruik bij de man. De ademanalyse gaf als uitslag 370 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --