Politie Groningen

Persberichten dinsdag 20 januari 2004

Provincie Groningen 20-01-2004 -

Groningen: drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging De politie hield maandagnacht drie mannen, 20 en 21 jaar uit Groningen en een 22-jarige man uit Sway Hants (Engeland), aan op verdenking van vernieling. De mannen zouden een luifel van een restaurant aan de Hereweg vernield hebben. Zij werden aangehouden en tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Groningen: vechtpartij in Poelestraat
Door het cameratoezicht werd maandagnacht gezien dat er een vechtpartij plaats vond tussen twee groepen jongeren in de Poelestraat. Ter plaatse hield de politie acht mannen aan in de leeftijd 19 tot en met 30 jaar die met elkaar op de vuist waren gegaan. De aanleiding is nog niet echt duidelijk. Na verhoor werden de vechtersbazen heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: verkeerscontroles
In de Moesstraat werd maandagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden 11 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die de verlichting niet in orde hadden. Op de Beneluxweg werd maandagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1750 voertuigen reden er 60 sneller dan 70 km per uur. Hoogste snelheid 92 km per uur. Op dezelfde weg werden met de lasergun 9 automobilisten aan de kant gezet voor een snelheidsovertreding. Hoogste overtreder reed 108 km per uur. 622 passerende voertuigen werden maandagmiddag op de Ulgersmaweg op snelheid gecontroleerd. Hier reden 45 voertuigen harder dan 50 km per uur. Hoogst gemeen snelheid 64 km per uur. Op de Verlengde Hereweg (50 km) werd maandagochtend de snelheid van 973 voertuigen gecontroleerd. 38 overtredingen en een hoogste snelheid van 75 km per uur.

Groningen: jongen (15) beroofd van gsm
Een 15-jarige jongen uit Groningen deed maandag aangifte van diefstal van zijn mobiele telefoon door een nog onbekende jongeman op het Koerspad. De jongen fietste maandagmiddag op het Koerspad toen hij gesneden werd en de jongeman zijn gsm opeiste en het slachtoffer een klap gaf. De telefoon werd afgepakt en de dader fietste weg over het Koerspad in de richting van Beijum. Signalement van de dader: blanke man, leeftijd 16-17 jaar, lengte +/- 175 cm, normaal postuur, blond stekelhaar. Hij droeg een donkergekleurd bomberjack met zwarte kraag en een blauwe spijkerbroek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van basiseenheid Oost via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: man aangehouden voor vernieling
Een 30-jarige man uit Groningen werd maandagochtend vroeg aangehouden bij het AZC in de van Houtenlaan na vernieling van een schuifraam van de receptie. Daarvoor had hij de beveiligingbeambte al in het gezicht gespuugd en beledigd. De verdachte is naar het bureau gebracht en na verhoor kreeg hij een proces-verbaal.

BERICHTEN REGIO KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND