Gemeente Zwolle

Onderzoek kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in Zwolle

In de laatste week van januari wordt, in opdracht van de gemeente Zwolle, gestart met een telefonische enquête onder bijna 6000 Zwolse huishoudens met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De enquête wordt gehouden in het kader van een onderzoek naar de behoeften en wensen van ouders en verzorgers ten aanzien van kinderopvang en peuterspeelzaalwerk.

Door dit onderzoek wil de gemeente komen tot een optimale afstemming tussen de vraag naar en het aanbod van kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in Zwolle. De gemeente wil in het bijzonder in beeld brengen wat de behoefte is aan kinderopvang bij een aantal gemeentelijke doelgroepen, waarvoor de gemeente kinderopvang financiert. Het gaat dan bijvoorbeeld om nieuwkomers en oudkomers en herintreders. Deze doelgroepen worden deels benaderd door middel van de telefonische enquête en deels via taalcorners in de wijken.

Vervolg
Het onderzoek is een vervolg op een eerder behoefteonderzoek naar kinderopvang en peuterspeelzaalwerk van de gemeente Zwolle in 2001. De gemeente Zwolle wil dit onderzoek herhalen in 2004 om opnieuw de behoefte aan kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in Zwolle in kaart te brengen. De gemeente Zwolle wil weten of de verdeling en spreiding van voorzieningen voor kinderopvang en peuterspeelzaalwerk over de stad goed is. Door de behoefte in beeld te brengen, wil de gemeente bovendien potentiële aanbieders inzicht geven in de mogelijkheden voor nieuwe opvang per wijk.

De resultaten van het onderzoek zijn in de zomer van 2004 bekend.


---