Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CONGRES OPEN SOURCE ERVARINGEN 20 Januari 2004

Rotterdam, 13 oktober 2003 - Op dinsdag 20 januari 2004 houdt de Rotterdamse ICT ondernemersvereniging i-Portal het eerste Nederlandse Open Source Ervaringen congres. Op dit congres presenteren een vijftiental organisaties en personen hun ervaringen met Open Source.

De dag zal beginnen met de presentatie van de onderzoeksresultaten van de enquête over de stand van zaken van Open Source in Nederland. Vervolgens houden 15 ervaringsdeskundigen een inleiding. Het inhoudelijke deel van het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie met 5 opinion leaders die over scherpe stellingen inzake Open Source en Open Standaarden zullen debatteren. Aansluitend is er een borrel met netwerkgelegenheid.

Het congres omvat een drietal thematische tracks, allereerst de ervaringen van gebruikers van Open Source. Organisaties die projecten of pilots met Open Source Software uitvoeren of hebben uitgevoerd presenteren hierover. De tweede track gaat over de ervaringen van ondernemers met Open Source. Wat zijn succesvolle business modellen en licenties, welke mogelijkheden biedt het beleid van de overheid en wat is er nodig om succesvolle Open Source Software te realiseren. Het thema van de derde track is Van infrastructuur tot desktop . Hier worden de ervaringen, de mogelijkheden, successen en uitdagingen op de verschillende toepassingsniveaus gepresenteerd.

i-Portal is de Rotterdamse ICT ondernemersvereniging en hét ICT-netwerk voor de regio. Het i-Portal netwerk bestaat inmiddels uit 900 organisaties en bedrijven. i-Portal biedt een platform om nieuwe initiatieven te ontplooien: zowel zakelijke als culturele activiteiten worden gezamenlijk bedacht en georganiseerd. Bedrijven en organisaties ontmoeten elkaar zowel fysiek bij lezingen, workshops, bijeenkomsten en de succesvolle Portal Drinks, als virtueel via de website www.i-portal.nl.

Ga voor meer informatie naar http://www.oservaringen.nl of neem contact op met:

Léon Gommans

06-55306660

e-mail leon@i-portal.nl