Ingezonden persbericht


The Publicity Company

UITNODIGING/PERSBERICHT Amsterdam, 8 januari 2003

Vijfde Dag van de Nederlandse Film in Amersfoort

Op dinsdag 20 januari 2004 is in het Grand Théâtre in Amersfoort de vijfde Dag van de Nederlandse Film. Honderden CKV-scholieren en docenten ontmoeten dan professionals uit de Nederlandse filmwereld zoals de Gast van de Dag, actrice Halina Reijn. Als u deze dag wilt bijwonen, meldt u zich dan aan bij The Publicity Company (tel: 020 612 7000 of e: chermain@publicy.nl).

Tijdens de Dag van de Nederlandse Film maken achthonderd scholieren actief en passief kennis met Nederlandse films en filmmakers. Tijdens de vijfde editie op dinsdag 20 januari kunnen zij in het Amersfoortse Grand Théâtre kijken naar de speelfilms Shouf Shouf Habibi (voorpremière), Phileine Zegt Sorry, Grimm, De Passievrucht, Loverboy en 15.35: Spoor 1, de korte films Anderland, Faja en een compilatie van Kort! en de documentaires Slammers en Bigger Than James Dean. Regisseurs en acteurs, zoals Gast van de Dag Halina Reijn (Grimm, De Passievrucht), leiden de films in en beantwoorden na afloop vragen van scholieren.

Naast de filmpresentaties zijn er specials en workshops, zoals The making of Shouf Shouf Habibi, Boek & film, In productie: De Dominee en Feestje!, Horror & fantasy, Audio in animatie, Film-in(g) the mix en Liefde in beeld. Het hele programma met uitgebreide toelichting staat op website www.dag-van-de-nederlandse-film.nl.

De Dag van de Nederlandse Film wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF) en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCenW, het Nederlands Fonds voor de Film, Coca-Cola, Stichting Lezen en Jogchem's Theaters.

Voor verdere persinformatie: Chermain Pubben en Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: info@publicy.nl