Politie Midden- en West Brabant

Politie arresteert nepagent

dinsdag, 20 januari 2004

Politie arresteert nepagent op politiescooter

BREDA- De politie van het district Breda heeft vanmiddag rond 17.00 uur op de Sluissingel in Breda een man gearresteerd, die in politiekleding op een politiescooter reed. Een Bredase politieman, die voor toezicht bij de rechtbank stond, vertrouwde de zaak niet toen de man hem aansprak en hem onduidelijke niet kloppende antwoorden gaf. De politieman besloot de nepagent aan te houden. Onder verzet gaf de 20 jarige man uit Tilburg zich over. De scooter waarop hij reed bleek hij die middag in het district Oosterhout door misleiding van enkele medewerkers in zijn bezit te hebben gekregen. De man is in verzekering gesteld.

De Bredase politieman vertrouwde het niet toen hij werd aangesproken door een politieman in politiekleding op een politiescooter, die hij niet kende. De jongeman op de scooter zei in opleiding te zijn. De combinatie van de kleding, een ouder type ME-broek en daarover een zomerjas van de politie, wekte bij de echte politieman argwaan. Door hem wat aanvullende vragen te stellen kwam hij er al snel achter dat de man geen echte agent kon zijn. Grote onduidelijkheid ontstond toen de echte politieman ook nog een holster zag met daarin een wapen, dat later een nepwapen bleek te zijn. Eenmaal op het bureau weigerde de man elke medewerking en bedreigde hij een politieman met het leven.

De scooter waarop hij reed bleek afkomstig te zijn uit het politiedistrict Oosterhout. Daar had de nepagent vanmiddag in de hektiek aan de receptie twee medewerkers misleid met het verhaal dat hij van een ander politieteam kwam en naar een verkeerscontrole moest maar even geen vervoer had. De man had daarop gevraagd of hij de scooter kon meekrijgen die aan het politiebureau stond en was vertrokken. Amper een uur later werd hij in Breda betrapt en aangehouden. Of de man onderweg naar Breda zich nog ten opzichte van anderen heeft uitgegeven als politieman is niet bekend. De man blijkt zich wel vaker als nepbeveiliger te hebben uitgegeven en wordt psychisch begeleid. Hoe de man aan de politiekleding is gekomen wil hij niet vertellen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: R.v.Kuik