Politie Friesland

Politieberichten van 20/1 (13.00 uur) t/m 21/1 (07.00 uur)

Fryslan 21-01-2004 - Voor verdere informatie kunt u terecht bij Bureau Commiunicatie tussen 07.00 uur en 15.00 uur tel: (058) 880 8272

Bolsward: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 11.00 uur en 12.30 werd op de Rijksweg A7 een verkeerscontrole gehouden. 7 keer bekeurd voor rijden zonder gordel en
1 keer geen geldige APK.

Harlingen: diefstal beurs en dader aangehouden.
Dinsdag omstreeks 16,45 uur werd in een bedrijf aan de Waddenpromenade een 50-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. Zij had een portemonnee en een gsm weggenomen uit een tas in het bedrijf. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoonster van Harlingen.

Leeuwarden: bedreiging.
Dinsdag omstreeks 18.00 uur vond een vechtpartijtje plaats op het Vliet. Een 19-jarige inwoner van Leeuwarden probeerde te sussen bij een vechtpartijtje tussen twee Marokkaanse jongens Hij zei hier wat van en kreeg van een van de jongens een duw en kwam ten val. Deze begon direct met een mes te zwaaien in de richting van de 19-jarige. Hij kon zich verweren met een fiets. Even later werd de verdachte: een
29-jarige inwoner van Leeuwarden, op het Vliet worden aangehouden en is overgebracht naar het bureau. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Drachten: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 16.30 uur reden een 22-jarige automobilist uit Drachten en een 62-jarige fietser uit Garyp over de Lange West. Beiden reden richting Vogelenzang Op een gegeven moment botste de auto met de rechter buitenspiegel tegen de fietser. Deze kwam ten val op het wegdek. Met hoofdletsel is hij per ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe in Drachten en later vervoerd naar het AZG in Groningen.

Sneek: inbraak woning
Dinsdag tussen 17.30 uur en 17.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Barrewier. Toen de bewoonster, een 47-jarige inwoonster van Sneek, thuis kwam, zag ze dat de hele woning doorzocht was. Twee ramen stonden open aan de achterzijde van de woning Weggenomen is een kleine hoeveelheid geld.

Drachten: beroving in woning.
Dinsdag omstreeks 16.30 uur was een 37-jarige inwoner van Surhuisterveen in een woning aan de Hooizolder. In deze woning bevonden zich 4 mannen. Op een gegeven moment pakt een van de mannen een mes en zet die op de kaak van de 37-jarige. Hij eist onmiddellijk zijn gouden halsketting en andere sieraden.. Hij rukt onder de bedreiging de halsketting af en deze breekt. Hierna verlaat de
37-jarige de woning. Een onderzoek zal worden ingesteld.

Harlingen: rijden onder invloed.
Op dinsdag omstreeks 20.50 uur werd op de Kimwerderweg een 47-jarige automobilist uit Oostwolde gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben en op het bureau blies hij 650 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: rijden tijdens rijontzegging.
Dinsdag omstreeks 08.30 uur werd op de Kerkstraat een 33-jarige automobilist gecontroleerd.
Hij reed terwijl hij een rijontzegging had. De verdachte ging vrijwillig mee naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de auto ook niet verzekerd was en geen geldige APK had. Er zou ook geknoeid zijn met het chassisnummer. De auto werd in beslag genomen en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat het chassisnummer niet overeen kwam met het kentekenbewijs. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Nij Beets: verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed. Dinsdag omstreeks 23.55 uur werd melding gemaakt van een eenzijdige aanrijding op de Prikkewei. Toen de politie ter plaatse kwam lag er een auto in de sloot. De inzittenden waren niet meer aanwezig. Het kenteken stond op naam van een inwoner uit Nij Beets. Bij zijn woning werd niemand aangetroffen, maar gezien de sporen werd even later in een woning in de buurt de eigenaar en bestuurder van de auto aangetroffen. Bleek een 43-jarige inwoner van Nij Beets te zijn. Bij hem in de auto zat een 18-jarige inwoner van Nij Beets. Beide mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 43-jarige bleek gereden te hebben en ook nog gedronken te hebben. Hij blies 6120 ug/l en hij had ook geen rijbewijs en de auto was niet verzekerd.

Hurdegaryp: inbraak bedrijf
Woensdag omstreeks 03.10 uur ging het alarm af in een bedrijf aan de Rijksstraatweg. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Hurdegaryp ging kijken en zag dat een thermopaneruit bij het toegangshek lag. Deze ruit was uit zijn sponning gehaald aan de westkant van de showroom. Weggenomen uit een kassa een kleine hoeveelheid geld.