Politie Limburg-Zuid

Diefstal vrachtautos met goederen uit loods in Geleen opgelost

Sittard-Geleen-Born 21-01-2004 - In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 januari 2004 vond er een inbraak plaats in een loods aan de Industrieweg in Geleen. Daarbij werd een vrachtwagen met oplegger en twee vrachtwagens met zeecontainer, allen geladen met pallets met in totaal ongeveer 2 miljoen cd-roms, gestolen. In de loods was door de daders een puinhoop aangericht: heftrucks waren beschadigd en verplaatst, pallets waren omver geduwd, verpakkingen werden opengescheurd en dozen leeggehaald.

Naar aanleiding van deze kapitale diefstal startte de politie met een onderzoek. De vrachtautos werden internationaal gesignaleerd evenals de gestolen goederen.
Op vrijdag 16 januari 2004 werd in het Belgische Ophoven een voertuig met een klein deel van de buit terug gevonden toen een deel van de cd-roms te koop werden aangeboden bij een bedrijfje aldaar. Een 27-jarige man uit Hasselt en een 32 jarige man uit Dilsen-Stokkem werden hierbij door de Belgische federale politie aangehouden. In een loods in Zonhoven werden de twee zeecontainers en de oplegger teruggevonden met het grootste deel van de lading(en) De 55-jarige eigenaresse van deze loods werd eveneens aangehouden en ingesloten.

In Herentals (B) werd een trekker terug gevonden en één werd vrijdag door de Nederlandse politie in de buurt van de grensovergang Bocholtz aangetroffen. In de loods in Zonhoven stond nog een mogelijk van diefstal afkomstige trekker en enkele containers met goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Samen met de federale politie wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst hiervan.