Gemeente Purmerend

Pientere peuters leren spelenderwijs

Campagnedag voor (ouders van) peuters

Peuters die spelen, leren voor later. Daarom is het belangrijk dat kinderen vanaf twee jaar naar de peuterspeelzaal gaan. Met speciale programmas leren kinderen daar spelenderwijs. Woensdag 21 januari 2004 is in t Stamhuis de campagnedag Pientere peuters leren spelenderwijs. Purmerend sluit daarmee aan op de landelijke campagne Een goede start. Op weg met de voorschool.

Het programma van de campagnedag op woensdag 21 januari 2004 is als volgt:

* 10.00 uur tot 15.00 uur
Op de Kaasmarkt staat een originele Amerikaanse gele schoolbus. U kunt er informatie krijgen over de voorschoolse periode in het Nederlands, Turks en Marokkaans.

* 12.30 uur tot 15.00 uur
Informatie- en activiteitenmarkt in t Stamhuis aan de Kerkstraat 11 met allerlei instellingen die informatie geven over de voorschoolse periode van kinderen. Denk aan bibliotheek, Speel-o-theek, Regionaal OpleidingsCentrum, GGD, peuterspeelzalen, basisscholen en Evean. De kinderen kunnen er knutselen, lezen, voorgelezen worden, spelen, zingen en dansen.
* om 10.30 uur en om 13.00 uur
Voorstellingen van clown Luko speciaal voor de peuters.

Natuurlijk kunt u zelf uw kind steunen door verhalen te vertellen, samen te zingen of spelletjes te doen. Door mee te gaan doen aan activiteiten in peuterspeelzaal, school of buurthuis. Of door gebruik te maken van de bibliotheek of de Speel-o-theek. Zo werkt u samen met uw kind aan een goede toekomst.