Universiteit van Amsterdam

Taalkundige aanpak van veranderingsvraagstukken


Promotie Business studies


woensdag 21 januari 12.00 uur

Verandering is een complex begrip. Er zijn dan ook maar weinig veranderingsprocessen in organisaties die werkelijk succesvol verlopen. Rombout van den Nieuwenhof stelt dat deelnemers aan een veranderingsproces zich bewust dienen te zijn van hun subjectieve benadering van dit proces, die hij hun taal van verandering noemt: met taal construeert iedereen namelijk zijn eigen perspectief. Veranderingsprocessen moeten dan ook benaderd worden door meerdere talen van verandering te gebruiken. Door deze verschillende perspectieven te ontleden en te vergelijken, komt Van den Nieuwenhof tot een integraal en dynamisch veranderingsmodel, dat de complexiteit van het veranderingsproces tot uitdrukking laat komen. Vervolgens stelt hij een aantal dialoogvormen voor, waarin de complexiteit van de verandering en nieuwe betekenissen aan het licht kunnen komen.

R.M. van den Nieuwenhof: De taal van verandering. Integraal management van unieke, dynamische en complexe veranderingsprocessen. Promotoren zijn prof. dr. H.P.M. Jägers en prof. drs. W. Ganzevoort.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.