Gemeente Cranendonck


maandag 12 januari 2004
De buurt: dat ben je zelf!!!

Buurtbeheer in Cranendonck
Startconferentie Budel-Dorplein op 21 januari 2004 De tijd dat de gemeente alles besliste en de burger niet wist wat hij of zij wilde, is geweest. Burgers weten heel goed wat er leeft in hun buurt. En daar willen wij als gemeente iets mee doen !!!

Daarom gaat de gemeente Cranendonck de komende jaren in alle kernen BUURTBEHEER invoeren. Zo is in Budel-Schoot het buurtbeheer in volle gang. Dit jaar beginnen we in de kern Budel-Dorplein. Buurtbeheer is een manier van werken waarbij bewoners en andere gebruikers binnen een buurt de mogelijkheid krijgen om meer invloed uit te oefenen op hetgeen zich in hun omgeving afspeelt.

Het is de bedoeling dat we straks voor iedere kern waar buurtbeheer wordt ingevoerd een buurtplatform oprichten. Naast bewoners maken de gemeente, de woningstichting en politie onderdeel uit van het platform. Afhankelijk van de onderwerpen die in een buurt actueel zijn, kunnen andere instanties worden toegevoegd aan het platform. Door middel van het oprichten van een buurtplatform willen we bewoners meer betrekken bij de inrichting en het beheer van de eigen leefomgeving. Het gaat dan om het verhogen van de veiligheid op straat, goed onderhoud en beheer van de openbare ruimte, samenhang in de acties van de gemeente en overige instellingen en oog en oor hebben voor ontwikkelingen in de buurt.
Kritiek van de burgers zien we als een gratis advies.

Start van buurtbeheer in Budel-Dorpein
Dit jaar starten we met buurtbeheer in de kern Budel-Dorplein. Op woensdag 21 januari om 20.00 uur wordt er een startconferentie gehouden in gemeenschapshuis de Schakel. Alle bewoners van Budel-Dorplein zijn hiervoor uitgenodigd. Bewoners kunnen hun reactie geven op het idee van de gemeente om buurtbeheer in te voeren. Verder zullen we bekijken welke onderwerpen de burgers belangrijk vinden in de kern Dorplein. Tot slot hopen we te komen tot de oprichting van een platform.
Voor vragen met betrekking tot buurtbeheer kunt u zich richten tot Chris Vaes tel.0495 43 11 46.