Gemeente Putten

Overlegplatform ouderenzorg Putten

Begroting 2004 in hoofdlijnen

Detailhandelsvisie/onderzoek centrumvoorzieningen Herstructurering Brinkstraat-Koesteeg "Husselerveld-Zuidwest"
Voorontwerp-bestemmingsplan "Westelijk Buitengebied" Inbreidingsnota gemeente Putten

Hoorzitting over N303 in het winkelgebied van Huinen (14-01-2004)


---

Putten, 14 januari 2004

Hoorzitting over N303 in het winkelgebied van Huinen

Woensdag 21 januari 2004 belegt de commissie voor Ruimtelijke Zaken een hoorzitting over de variant-keuze van de N303 om de verkeersveiligheid in het winkelgebied van Huinen te verbeteren. De hoorzitting begint om 19.30 uur en wordt gehouden in kerkelijk centrum De Aker, Fontanusplein 2 (zaal om 19.00 uur open).

Direct aanwonenden zijn persoonlijk uitgenodigd voor deze hoorzitting, maar ook andere belangstellenden uit buurtschap Huinen zijn van harte welkom. Zij kunnen zich uiterlijk vrijdag 16 januari aanmelden bij de afdeling Openbare Werken (de heer J. Kool, telefoon 359760, of de heer N. Krol, telefoon 359766, e-mailadres: nkrol@putten.nl).

Zoals bekend, is het de bedoeling om de N303 voor een deel te verleggen, zodat deze weg via een ander tracé een rechtstreekse aansluiting krijgt op de Nijkerkerstraat. Het doel daarvan is de bebouwde kom van Putten van het toenemende gemotoriseerde verkeer te ontlasten. Uiteindelijk staat een aansluiting van de N303 op de A28 voor ogen. Verder is het de bedoeling dat het gedeelte van de N303 bij het winkelgebied Huinen wordt aangepast om de verkeersveiligheid te verbeteren.

In november 2003 heeft de plaatselijke CDA-kiesvereniging een informatiebijeenkomst over de N303 in relatie tot de positie van de buurtschap Huinen gehouden. Tijdens deze bijeenkomst heeft de CDA-fractie-voorzitter uit de Provinciale Staten aangegeven dat de provincie voor 1 maart 2004 wil weten aan welk tracé de gemeente de voorkeur geeft om de verkeersveiligheidsproblematiek in Huinen op te lossen.

Er zijn drie varianten opgesteld, te weten:


1. opwaardering van het bestaande tracé;


2. aanleggen van een westelijke omleiding;


3. aanleggen van een oostelijke omleiding.

De commissie voor Openbare Werken heeft in de vergadering van 11 december 2003 oriënterend over deze drie varianten gesproken. De commissie heeft zich in meerderheid voor variant 1 uitgesproken. Om zorgvuldig met de inwoners van Huinen te kunnen communiceren, is bovengenoemde hoorzitting georganiseerd.

Vervolgens zal de commissie voor Ruimtelijke Zaken dit onderwerp bespreken in de vergadering van 17 februari 2003, waarbij de reacties die tijdens de hoorzitting naar voren zijn gebracht, worden betrokken. Daarna zal het college van burgemeester en wethouders de CDA-Statenfractie, de Provinciale Staten en het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland van het gemeentelijke standpunt in kennis stellen.